Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 26., kedd

15.094 - Független Újságírók Szövetsége > Budapest, kedd, 2012. június 26.

 Független Újságírók Szövetsége

 2 

15.094 - Független Újságírók Szövetsége > Legfrissebb cikkek az oldalon > Budapest, kedd, 2012. június 26.

 

  elnok

Elfogadták az új Btk.-t

Szigorúbb büntetések, több lehetőség az önvédelemre

A parlament elfogadta a kódexet, amely szélesíti a jogos védelem lehetőségét, 12 évre szállítja le a büntethetőségi korhatárt, és bevezeti az elzárást mint büntetést. Új bűncselekmény a jogellenes termőföldszerzés, a gazdasági csalás, és szabadságvesztés fenyegeti a drogfogyasztókat. Az új büntető törvénykönyv egy év múlva lép életbe.

» 

 

  ivirag

Napozószerek - természetesen!

Hogyan „szűrnek" a napozószerek?

A legtöbb naptej és –olaj az UV-A-t és az UV-B-t blokkolja. Minél hosszabb ideig tart ez a blokk, annál magasabb a faktorszám. Magyarul: ha te például naptej nélkül 15 perc alatt égnél le, és van egy 25-ös faktorú naptejed, akkor azzal 15x25 perc alatt, azaz 375 perc alatt tudsz leégni ugyanúgy, vagyis 6 óra strandolás után talpig naptejbe borítva is pecsenyére égsz.

» 

 

  ivirag

Kolostori gyógymódok

A korszerű antibiotikumok és más gyógyszerek korszaka előtt az ember saját, közvetlen környezetében: fűben-fában-virágban kereste a gyógyító erőt. A középkori szerzetesek és apácák tökélyre fejlesztették a gyógynövények alkalmazását. Mai utódaik is előszeretettel alkalmazzák ezt a gyógymódot.

» 

 

  ivirag

Riói remények - Isten véletek!

Eredményes volt-e a RIO+20 világkonferencia?

Kiég-e Föld nevű kék bolygónk, s nyújt-e majd jó otthont, lakható tájat planétánk az utánunk következő nemzedékeknek? Ha a brazíliai világvárosban tartott háromnapos csúcs eredményei felől keressük a választ a kérdésre, akkor lehangoló lehet az eredmény.

» 

 

  elnok

20 év tényei! Elképesztő eredmények! 1989-2009

EZ VALÓBAN DÖBBENETES !   Ez a "fejlődés" megdöbbentő!   20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája

» 

 

  zsarosi

Szenzációs felfedezés Szigetvárott

Szulejmán szultán ismerte az ősmagyar fénytemplomok titkát! Szenzációs fényjelenségre figyeltek fel az idén a szigetvári dzsámiban. Az év elején, január 25-én délután 15.15-kor napkitörést lehetett észlelni, és a fényfelvillanás úgy jutott be a dzsámiba, hogy a fénylabda a keleti falon egy könyvtartó vakablak kupolaívét milliméter pontosan kitöltötte. Szulejmán török szultán ismerte az ősmagyar fénytemplomok titkát. Mi több, Jézus keresztre feszítésének időpontját rögzíttette a speciális építészeti megoldáshoz kapcsolódó fényjelenséggel. Azóta Király Lajos, a vár és a dzsámi idegenvezetője és önkéntes kutatója magyarázatot keres a történtekre.

» 

 

  elnok

Rokkantak a teljesületlen politikai ígéretekről

KORHATÁR  ALATTI  ROKKANT  BŰNHŐDJ  ÉS  GONDOSKODJ  MAGADRÓL ?

Sokan vártuk reménykedve, hogy az MSZP segítségével igénybe vehetjük – az új rokkanttörvény miatt - a nemzetközi jogorvoslati utat, mi, korhatár alatti rokkantak. Ezek az ígéretek, számtalan médiahírben elhangzottak! (lásd: alul a linkek).

» 

 

  elnok

Szándékosan hagyta a kormány csődbe menni a soltvadkerti takarékszövetkezetet

Az Országgyűlés 2012. június 25-i ülésén kérdést tettem fel a nemzetgazdasági miniszternek „Miért engedte a kormány csődbe menni a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezetet, és mit kíván tenni a hasonló esetek elkerülése, valamint a takarékszövetkezeti rendszer iránti bizalom megerősítése érdekében?" címmel.

» 

 

  ivirag

A kristálygomba

A Kaukázus lakói ismerik a kristálygomba gyógyító hatását, a gyerekek is isszák, mint a vizet és sokan a 110 éves kort is elérik. Ez a világ egyetlen helye, ahol az emberek egészségesen ilyen magas kort érnek el.

» 

 

  ivirag

Puliszka, a mennyei eledel

„Táplálkozz úgy, hogy ételed legyen a gyógyszered, s a gyógyszered legyen az ételed!"

» 

 

  zsarosi

Megfejtették Stonehenge titkát

Tízévnyi munka után véget ért az öt brit egyetem (Sheffield, Manchester, Southampton, Bournemouth, és a londoni University College) által közösen létrehozott Stonhenge Riverside Project a legnagyobb szabású kutatás a rejtélyes Stonehenge-i kőépítménnyel kapcsolatban.

» 

 

  elnok

A boldog pillanat misszionáriusa

Szeresd az életet! – olvasható Tamás Gábor népszerű énekes, előadóművész honlapján! Szeressük Vele az életet Verőcén, a Lósi-völgyben 2012. június 30-án 20.30 órakor az Erdélyország az én hazám fesztivál első napi záró koncertjén, melynek címe: „Csak a  szívünkben nem száll az idő"

» 

 

  elnok

Miért van szükség az erdélyi orvosok világtalálkozójára?

Válaszol: Szász István Tas, az Orvostalálkozó főszervezője
Erdélyi orvosok találkozójának helyszíne: Erdélyország az én hazám világtalálkozó, Verőce, Lósi-völgy
Időpont: 2012. június 30. 11 óra

– Miért van szükség az erdélyi orvosok világtalálkozójára – tettem fel a kérdést Szász István Tas író-orvosnak, az Orvostalálkozó főszervezőjének, aki 2012. június 23-án vette át a Magyar Örökség díjat, melyet a  HITEL nemzetpolitikai szemle Kolozsvár (1935-1944), illetve a folyóirat 1988-tól működő budapesti műhelye kapta.
 

» 

 

  elnok

Az erdélyi magyar írásművészet legjobbjai

Az Erdélyi Szépmíves Céh és az Erdélyi Helikon kiadványait bemutatja 

Kemény Endre, az Erdélyi Helikon-Marosvécsi Alapítvány elnöke
Időpont: 2012. június 30. 14 óra 
Helyszín: Erdélyország az én hazám világtalálkozó, Verőce, Lósi-völgy
 

» 

 

  tfejer

Olimpiai eskü, még 34-et kell aludnunk

A Művészetek Palotájában rendezett pénteki ünnepi eseményen, a közelgő LONDONI OLIMPIÁRA, a fogadalom szövegét Kásás Tamás, vízilabdázó, Jakabos Zsuzsanna úszó és a paralimpikonok nevében Dani Gyöngyi, kerekesszékes vívó mondta el.                                                         

» 

 

  tfejer

Beköszöntő

Szükség van-e sportrovatra a FÚSZ megújult honlapján?

 

» 

 

  mskamocsar

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Civil Együttműködési Tanácskozás (CET)

A CET Leányfalun megtartott munkaértekezletének záróközleménye

A Civil Együttműködési Tanácskozás 2012. május 24-25-én Leányfalun megtartotta szervezetépítő és működésének jövőjét formáló 2 napos munkaértekezletét.

» 

 

  mskamocsar

Kerekasztal az euró zóna adósságválságáról - Német kérdés

Az Európai Uniót sújtó pénzügyi válság közepette német diktátum alakult ki. Az unió tagállamainak többsége nem kíván tovább lépni az integráció elmélyítésének német tőke által diktált útján. Minden előfordulhat, ha nem sikerül helyreállítani a francia-német tandemet – hangzott el kedd este, az euró zóna adósságválságáról szóló budapesti kerekasztal beszélgetésen.

» 

 

  cssarkadi

Orbán: Iránytűt mutatni az országnak!

Nemzetgazdaságilag fontos szempont az uránbányászat lehetősége! – jelentette ki Magyarország klíma- és energiaügyekért felelős államtitkára(!), Kovács Pál, egy keddi sajtótájékoztatón Pécsett.

» 

 

  elnok

Szavahihetőség: Idézünk Orbán Viktortól!

Idézet Orbán Viktortól

"Mi megtettük,amit a demokratikus ellenzék megtehet. A népnek joga van elkergetni a kormányt egy demokráciában is,ha az,a népakarat ellenében kormányoz, ha az emberek létét veszélyezteti"!