Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 25., hétfő

15.083 - Honvédelmi Minisztérium > Egyedülálló feladat vár Magyarországra

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. június 25. 16:34
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutas
i.eu


HM hírlevél 2012-06-25
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.



„Mindig váltani az élet ritmusát. Tudatosan és figyelmesen cserélni munkát és pihenést, koplalást és bőséget, józanságot és mámort, igen, még gondot és örömet is; tudatosan felállni az élet terített asztala mellől, mikor legjobban esik a bőség, tudatosan bekapcsolni gondokat és feladatokat, melyeknek nevelő erejük van. Nem elbízni magad semmiféle helyzetben.”

(Márai Sándor: Füves könyv – Az élet ritmusáról)

Tartalmas, derűs hetet kíván szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Kétnapos találkozón a közép-európai régió védelmi miniszterei Ausztriában

Kétnapos találkozót tartottak a közép-európai országok védelmi miniszterei az ausztriai Frauenkirchenben; a találkozón Magyarországot Hende Csaba honvédelmi miniszter képviselte.

Németországi NATO-bázist látogatott meg Hende Csaba

A Németországban lévő geilenkircheni NATO-bázison tett látogatást Hende Csaba honvédelmi miniszter és Orosz Zoltán altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök-helyettes.

Ünnepi megemlékezés a katolikus tábori lelkészek napján

Köszönet a tábori lelkészeknek, akik tevékenysége spirituális tartalommal tölti meg a hivatásérzetet. S ha a katonáink lelke rendben van, akkor nincs baj – hangsúlyozta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára június 19-én a katolikus tábori lelkészek napján tartott megemlékezésen.

Egyedülálló feladat vár Magyarországra

Nemzetközi viszonylatban is új, példátlan feladat áll Magyarország előtt: hazánk távszolgáltatásként veszi át – várhatóan 2013 tavaszától – a polgári légiközlekedés előtt újból megnyitandó, Koszovó feletti magas légtér ellenőrzését és útvonal-irányítását.

Speciális szimulátorban képzik a Magyar Honvédség légiforgalmi irányítóit

A katonai légiforgalmi irányítók megfelelő felkészítésének jelentőségét hangoztatta Fodor Lajos, a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkára június 20-án, a háromdimenziós repülőtéri irányítói szimulátoros képzés budapesti sajtóbemutatóján.

Tanácskozás a NATO jövőjéről Zágrábban

Kétnapos Katonai Stratégiai Partnerségi Konferencián (SMPC) vesz részt Zágrábban dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök.

Különleges Műveleti Erők – kiállítás a Sziklakórházban

Büszkék lehetünk a magyar különleges műveleti katonák kitartására, állhatatosságára és képességeire – mondta dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök június 22-én, pénteken Budapesten, a „Különleges Műveleti Erők” című kiállítás megnyitóján.

Formálódik a nemzeti katonai stratégia

A nemzeti biztonsági stratégia részeként formálódik a nemzeti katonai stratégia – mondta Siklósi Péter június 20-án, szerda délután Budapesten. A Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára a Pallas Páholy „Megváltozott a Magyar Honvédség alapfeladata?” című rendezvényén tartott vitaindító előadást.

Konferencia az átalakulás jegyében

Az ISAF parancsnokság Kabulban rendezett konferenciát Afganisztán jövőjéről.

Új személyzet a régi hídon

A Magyar Honvédség Nemzeti Támogató Elem ötödik váltása kezdte meg szolgálatát az afganisztáni Mazari Sharifban települt Camp Marmal táborban.

Újabb iskola csatlakozott a KatonaSuli-programhoz

Abban bízunk, hogy ebből az iskolából is több gyerek választja majd a hivatásos, a szerződéses katonai szolgálatot, vagy éppen belép az önkéntes tartalékos rendszerbe – mondta Vanyur Tibor mérnök ezredes, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnoka, miután június 21-én, a KatonaSuli-program keretében, együttműködési megállapodást írt alá a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biri településen található Dankó Pista Egységes Óvoda-Bölcsőde, Általános Iskola Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatójával, Almási Katalinnal.