Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 25., hétfő

15.086 - Alacsonyan szállnak a hektárok: tovább híznak a fideszes rokonok - narancsbárók nyomában

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Alacsonyan szállnak a hektárok: tovább híznak a fideszes rokonok - narancsbárók nyomában 
2012-06-25. 08:59 Kuruc.info 

Egy kormánypárti képviselő rokkantnyugdíjas édesapja és a megyei kormánymegbízott kabinetfőnökének felesége is földbirtokossá vált a Nemzeti Földalap Veszprém megyei pályázatának köszönhetően - írja a Blikk. 

A fideszes Szedlák Attila gyógypedagógus neje Balatonvilágoson 34 hektáros szántó bérleti jogát nyerte el, de a képviselő felesége a Jobbik nyomására végül lemondott a balatoni birtokról. 

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő és nemesgörzsönyi polgármester édesapja, Győrffy Sándor Nagyacsádon egy 10 hektáros szántó haszonbérleti jogát nyerte el húsz évre, de egy helyi forrás szerint az idős férfi egészségi állapota miatt alkalmatlan a gazdálkodásra, egy vadászbaleset miatt leszázalékolták korábban. 

Győrffy Balázs első munkahelye a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban volt Veszprémben, az Országgyűlésben a mezőgazdasági bizottság tagja, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) alelnöke. Vagyonnyilatkozata szerint csaknem húsz hektár föld van a nevén, főleg szántók. 

A lap megkérdezte a politikust a pályázatról, aki úgy válaszolt: "Köszönöm a megtisztelő érdeklődésüket, ez remek alkalom önök számára, hogy velem foglalkozzanak, de nem kívánok élni a lehetőséggel" - mondta, majd pofátlanul letette a telefont. 
A Veszprém megyei kormányhivatal kabinetfőnöke, Takács Szabolcs felesége, Takácsné Légrádi Edina 31 hektárnyi szántót kapott 20 évre Farkasgyepűn, ezért évente 13-14 ezer forintot kell fizetnie hektáronként. 

Takácsné mezőgazdasági iskolába járt, földdel később soha sem foglalkozott, ahogy a férje sem - ezt Orbán Imre, a Veszprém megyei földvédő bizottság jobbikos vezetője mondta, aki szerint elfogadhatatlan, ha egy politikus a politikai tőkéjét, információs rendszerét felhasználva, mások kárára saját családtagjait juttatja előnyökhöz. 

Takácsné Légrádi Edina vidékfejlesztési menedzserként dolgozott a Pápa és Környéke Települési Önkormányzatok Területfejlesztési Társulásában, idetartozik Farkasgyepű is. Férje Bakonyjákó polgármestereként elnökségi tag volt. 
(HVG - Blikk - Kuruc.info) 

Kapcsolódó: 
- A Veszprém megyei Közgyűlés behódolt Áder zsidómosdató felhívásának 
- Lemond a Magyar Zoltán által felszólított narancsbáró - felesége 
- Ángyán: az elnyert földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg - már frakciótársai is azt kérdezik, mikor ül át a radikálisokhoz