Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 21., csütörtök

15.028 - CÖF-CÖKA, CET vezetőség > A Strasbourgi Nemzetközi Bíróság ellen erkölcsi tiltakozást szervezünk.

Feladó: Fodor Mária

Dátum: 2012. június 21. 16:22
Tárgy: Felhívás
Címzett: Kutasi József Anta
 

Tisztelt Barátaink,
Remélve, hogy egyetértetek a csatolt felhívással, támogatni tudjátok közös törekvésünket, mely szerint a Strasbourgi Nemzetközi Bíróság ellen erkölcsi tiltakozást szervezünk.
Akciónk lényege, hogy minden olyan magyar állampolgár, aki ellene van a totalitárius rendszereknek és azok jelképét véglegesen betiltatni kívánja, fizessen 10 centnek megfelelő összeget, kb 30 Ft-ot a megjelölt, a céloknak megfelelően elkülönített számlára.
Ezúton is jelezzük, hogy szeptemberben közös nagygyűlésünk után, amelyet Budapesten, a Dózsa György úton tartunk, elindítjuk zsákos befizetésónket a Strasbourgi Nemzetközi Bíróság pénztára felé.
Tisztelettel kérünk benneteket, csatlakozzatok! Mutassuk meg, hogy Európa nem feledi a vörös csillaggal jelképezett kommunizmus bűneit.
CÖF-CÖKA, CET vezetőség
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Felhívás 
A totális rendszereket elítélő emberek, fajra, nemre, hovatartozásra tekintet nélkül a vörös csillagot egy halált osztó, emberi jogokat megtipró rendszer jelképének tartják.
A Strasbourgi Nemzetközi Bíróság azon ítéletét, amely a Magyar Államot arra kötelezte, hogy fizessen 4000 eurót és körülbelül 1500 euró eljárási költséget annak az embernek, aki a magyar törvények tiltása ellenére a vörös csillagot nyilvános helyen viselte, erkölcsileg nem tudjuk elfogadni. Államunk vezetői nem érthetnek egyet a döntéssel, ebben őket megerősítjük.
Tudjuk azonban, hogy a nemzetközi jog kötelez. Ezért mi, polgárok, befizetjük a bírságot, ezzel is példát mutatva azoknak a jogtipró, kommunista rendszert kiszolgáló vörös csillagosoknak, akik a legdurvább embert alázó eszközöktől sem riadtak vissza, miközben közel százmillió embertársunkat küldték a halálba. Fenntartjuk véleményünket, hogy a náci horogkereszt mellett a vörös csillagot is örökre száműzni kell az emberiség jelképei közül. Mindkettő tömeggyilkos totalitárius rendszerek jelképe.
Jelen felhívásunkkal a magyar emberekhez fordulunk, akik keresztényként, cigányként, zsidóként már bőségesen megfizettek e diktatúrák gaztetteiért. Mi a bőrünkön is megtapasztaltuk, mit jelentenek az Internacionálé sorai: „A múltat végképp eltörölni.” „Semmik vagyunk és minden leszünk.” „Hát vesszen el, aki ellenáll.”
Kedves Strasbourgi Bírák! Ti is emlékezzetek - ha másra nem, azokra a felvételekre, amelyeken Berlin lakóépületeinek emeleteiről nőket dobáltak az utcára a vörös csillagot viselő katonák……
Gyűjtsük össze 10 centenként EUR-ban a bírságot, tartsunk egy nagygyűlést, és indítsuk el a zsákot Strasbourgba! Egységünket kifejezve tiltakozzunk minden totalitárius rendszer és jelkép ellen!
A befizetéseket 2012. július 15-ig a CÖKA Unicredit Bank ZRt
10918001-00000064-35950004 számú bankszámlájára várjuk.
A bírságot esetlegesen meghaladó befizetéseket előre meghatározott és közzétett jótékony célra, a magyar gyermekek javára használjuk fel.
Budapest, 2012. június 20.
CÖF-CÖKA, CET vezetőség