Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 21., csütörtök

15.022 - Kolozsy Sándor > Nekem öröké Szent marad! A 90-perces magnetofon szallagon a -Wass Albert Interju 1981/Kolozsy- Florida, Astor Park. USA


Feladó: Dr Alex Sandor Kolozsy C.D.V.A 
Dátum: 2012. június 21. 1:14
Tárgy: 1) Nekem öröké Szent marad! A 90-perces magnetofon szallagon a -Wass Albert Interju 1981/Kolozsy- Florida, Astor Park. USA.
Címzett: Kutasi József Antal

Kedves barátok, Magyar testvérek, és esetleges cinikus rosszindulatú kritizálók?.
Nekem volt szerencsém az életemben Gróf.Dr.Wass Albert, ERDÉLYI VILÁGSZŐVETSÉG egyik társelnőkét személyessen a saját házában megismerni, és a feleségével kb egy hetet eltölteni.
Aztán a következő évtízedeken át rendszeressen telefonon keresztűl értekezni a népünk, az erdélyi Magyar-Székely népünk érdekében.
Majd hárman Ambert bátyám, Zolcsák István, és Én,hárman dolgoztuk ki a tervet,az ERDÉLYI VILÁGSZÖVETSÉG tagszervezetei részére  a nemzetközi akció tervet Ceausescú, és a sovinista Rumun "Vatra Rumanesca"
jellegű kormánya ellen, a falú rombolások, a hamis Dácó-Rumun történelmi maszlag, és az etnikai elnyomásuk de leginkább a népünk elnyomása ellen!
 
Majd Vashington DC-ben a néhai Máté Ilona, Boissennin-né szállitotta le a Fehér Házba, az amerikai politikusok szenátorok részére.
 
És én mondom néktek, aki évtízedeken dolgozott vele, hogy Ő soha az életben Náci nem volt!!! És Ő, az élete végéig Nagy Magyar ember volt!!!!! Aki vagyonát mindenét, Az erdélyi magyarságért való harcra tette. Még halála után is, a megmaradtt pénzből, a Fiai egy nagy két emeletes Magyar Árvaházat épitettek ( Holt Maroson)
 
Tehát ha minden magyarúl beszélő, és Magyarnak mondó atyánk fia az lenne ami Wass Albert bátyám volt,? Akkor az ősi Magyar haza nem ott lenne ahol van?!!!!
Mindenkinek minden jót, Isten áldását népünkre a Kárpátmedencében.
 
 Dr. Kolozsy Sándor.C.D.V.A. 
Szobrászmuvész
Szabadságharcos-1956. Erdélyi 
Világszövetség ugyancsak egyik Társelnöke. az EVSZ-Sydneyi Csoport 
elnöke. 1981-2005. Sydney-Ausztrália.
       
  Dr. Wass Albert, és felesége Elisabeth.     Ezt a képet Albert bátyám az 1981-s októberéberi egy hetes látogatásom alatt  adta emlékül, amikor meghívott az  Astor Parki tanyájára Floridában, Amerikában.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kolozsy Sándor interjúja Wass Alberttel, Az Erdélyi Világszővetség Társelnökével, (1981-évvégén)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gróf Wass Albert bátyám, erdélyi magyar író, az Erdélyi Magyarok Világszövetségének társelnöke emlékére, tiszteletére, aki a halála órájáig kitartóan küzdött világszerte a több mint hárommilliónyi, szenvedő, kihaló félben lévő erdélyi magyarság érdekében.

Az interjú közreadásának előzményei

Nem volt elegendő viselni azt az év elején hozzánk jutott megrendítő hírt, mely szerint – Albert bátyám nemzetéért végzett munkássága ellenére – a múlt magyar kormánya nem tett eleget kérelmének, hogy a magyar állampolgárságot megkaphassa, és ha már Erdélyben nem is, de legalább ott, a kis csonka anyaországban letelepedhessen, és végül meghalhasson. Ezt a kívánságát sajnos a Horn Gyula-féle baloldali kormány visszautasította, és ebből kifolyólag 1998. február 1-én Floridában, 90 éves korában, fegyverével agyonlőtte magát.

Nem volt elég ezt a gyászt viselnünk, most még a Magyar Élet augusztus 20-i számából, Győri Béla Végtisztesség Wass Albertnek, majd Bartha József református pap Száműzetésből száműzetésbe című cikke olvasása közben megtudtuk, hogy Németországban és Amerikában élő fiaink végre Wass Albert hamvait Amerikából hazavitték szülőföldjére, Erdélybe, Székelyföldre, de sajnos a soviniszta román kormány nem engedte őt a régi, leperzselt Wass-birtokra eltemetni. De még anyai rokona, a báró Kemény János-utód Kemény Miklós sem engedte meg, hogy eltemessék őt az ősi marosvécsi várkastély árnyékában lévő kertben, ahol végre örök nyugalmát megtalálhatta volna.