Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 22., péntek

15.039 - Belügyminisztérium > A Belügyminisztérium álláspontja a menekültek társadalmi integrációját elősegítő pályázatának végrehajtásáról

Feladó: Belügyminisztérium
Dátum: 2012. június 22. 10:59
Tárgy: A BM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Belügyminisztérium hírlevele 2012-06-22
Milliárdos támogatás az önkormányzatoknak

Közel 10 milliárd forintos támogatást kap az államtól 1345 önkormányzat – tájékoztatott Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön.

Európai közlekedésbiztonsági díjat kapott hazánk

A Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) 2012. évi „Közúti közlekedésbiztonsági PIN-díja” egy olyan elismerés, melyre méltán lehet büszke hazánk, hiszen komoly munkával sikerült visszaszorítani a halálos és súlyos balesetek számát a mostani szintre – fogalmazott Kontrát Károly a díj bemutató sajtótájékoztatóján, csütörtökön.

Magyarország Európa legjobbja a közlekedésbiztonság javításában

A halálos közúti balesetek számának csökkentésében elért kimagasló eredményével Magyarország érdemelte ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) 2012. évi Közúti közlekedésbiztonsági PIN-díját. Az elismerést dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára vették át 2012. június 20-án, Brüsszelben.

A Belügyminisztérium álláspontja a menekültek társadalmi integrációját elősegítő pályázatának végrehajtásáról

A Belügyminisztériumnak az Európai Menekültügyi Alap pályázatának kiírásával az volt a célja, hogy Magyarországon csökkentse a menekültekkel szembeni ellenérzéseket, valamint elősegítse a hazánkban letelepedő emberek társadalmi integrációját. A Kastner & Partners Kft. nyertes pályázati anyagában vállalta – a célnak megfelelve –, hogy bemutatja a menekültek anyaországi helyzetét, migrációjuk okait.

Pintér Sándor: a 2011-es ígéreteket teljesítettük

A belügyminiszter közlése szerint száz százalékban teljesítették a 2011-es évre vállalt ígéreteiket.

Visszafogadási megállapodás Bosznia-Hercegovina és Magyarország között

Az egyezmény a jövőben megakadályozza, hogy bárki visszaéljen a belépési jogosultságokkal, vagy a vízumrendszerek nyújtotta lehetőségekkel - fogalmazott Sadik Ahmetovic bosnyák biztonsági miniszter, miután Pintér Sándor belügyminiszterrel együtt aláírta hétfőn az engedély nélkül tartózkodó személyek visszafogadásáról szóló jegyzőkönyvet, melyet az Európai Közösség és Bosznia-Hercegovina Minisztertanácsa még 2007-ben fogadott el.

Üdülési támogatás a belügyi dolgozók részére

A Belügyminisztérium vezetése fontosnak tartja, hogy a megbecsülését minden módon kifejezze az irányítása, felügyelete alá tartozó szervezetek dolgozóinak, ezért kívánjuk megkönnyíteni szabadságukat – mondta Kontrát Károly, a belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Álláspályázat
Álláspályázat az "Egységes Segélyhívó Rendszer vegvalósítása" című kiemelt projekt keretében projektmenedzser munkakör betöltésére