Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 28., csütörtök

15.096 - Magyarország Kormánya > Egészséges, jó minőségű gabonatermés várható

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. június 27. 17:12
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-06-27
A Valutaalap elégedett a jegybanktörvény módosításával

A Nemzetközi Valutaalap tájékoztatása szerint a jegybanktörvény módosításai teljes mértékben kielégítőek, annak elfogadását követően megkezdődhetnek a tárgyalások – jelentette be Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerdán.

A strukturális átalakulások alapozzák meg a büdzsét

A jövő évi költségvetés beruházási fordulatra épít, és ahhoz megfelelő forrásokat is biztosít - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlament szerdai ülésén a 2013-as költségvetésről szóló törvényjavaslat általános vitáját megnyitó expozéjában. Hangsúlyozta: az idei mintegy 1.400-1.600 milliárd forint után jövőre a tervek szerint mintegy 2.000 milliárd forint fejlesztési forrást állítanak az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) mögé.

Korszakos jelentőségű fejlesztés a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen

Nem egészen egy esztendő múlva elkészül a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (LFZE) mintegy 12 milliárd forint értékű – 90%-ban uniós, 10%-ban hazai finanszírozású – fejlesztési projektje. Megvalósulása révén az Egyetem egyedülálló lehetőséghez jut: nem csak a világ egyik legjobbjaként jegyzett zenei felsőoktatási intézmény lesz, hanem az egyik legszebb hangversenyközpont is, amelyhez világhírű akadémia társul. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korszakos jelentőségű fejlesztési projektjének munkálatait tekintette meg szerdán.

Egészséges, jó minőségű gabonatermés várható

Az őszi árpa után megkezdődött az őszi búza aratása is az országban, kenyérgabonából a tavalyihoz hasonlóan 4 millió tonna termés várható - mondta Czerván György az Aratási Koordinációs Bizottság idei első ülését követő sajtótájékoztatón. Az államtitkár szerint a 4 millió tonna körüli őszibúza-termésből - a belföldi szükségleten felül - 1 millió tonna körüli mennyiség juthat exportra. Az előrejelzések szerint a világpiacon keresik majd a magyar búzát, mivel több országban is kevesebb lesz a termés a szokásosnál.

Vegyesvállalat vizsgálja a mecseki uránbányászat újraindításának elvi lehetőségét

A kormány döntése szerint a következő fél évben állami és piaci szereplők bevonásával, vegyesvállalati együttműködés keretében vizsgálják meg a mecseki uránérc-bányászat esetleges újraindításának gazdaságossági feltételeit és társadalmi lehetőségeit. Kormányzati felügyelet mellett, minden lehetséges szempontot áttekintve elemzik az ásványvagyon-készlet hasznosíthatóságát, kiemelt hangsúlyt fektetve a környezetvédelmi, egészségügyi és biztonsági kockázatokra is.


A nap képe

Balog Zoltán megtekinti a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korszakos jelentőségű fejlesztési projektjének munkálatait (Fotó: Árvai Károly)