Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 22., péntek

15.037 - Nemzeti Fejlesztési Minisztérium > Magyarország Európa legjobbja a közlekedésbiztonság javításában

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 
Dátum: 2012. június 21. 12:40
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-06-21
Dél-Korea a paksi bővítés lehetséges beszállítói között

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter hivatalában fogadta az állami tulajdonú Korea Electric Power Corporation (KEPCO) Kim Joong-kyum vezérigazgató által vezetett küldöttségét 2012. június 19-én, Budapesten. A koreai vállalat az előzetes elemzések alapján a paksi atomerőmű bővítésére kiírandó nemzetközi pályázat lehetséges indulói közé tartozik.

Katonai légiforgalmi irányítókat képez a HungaroControl

2012 májusától nyolc héten keresztül a Magyar Honvédség légiforgalmi irányítói – 16 fővel – speciális képzésen vesznek részt a HungaroControl Zrt. háromdimenziós toronyszimulátorában, a Magyar Honvédség légiforgalom-szervezési rendszerének korszerűsítését célzó MANS 2010+ program keretében. A korábban kizárólag külföldön elérhető képzés során három magyar katonai repülőtér irányítóit készítik fel Közép-Európa legmodernebb repülőtéri szimulátorában. A most megvalósuló képzéssorozat a polgári-katonai légiforgalmi irányítás együttműködésének jelentős mérföldköve.

Magyarország Európa legjobbja a közlekedésbiztonság javításában

A halálos közúti balesetek számának csökkentésében elért kimagasló eredményével Magyarország érdemelte ki az Európai Közlekedésbiztonsági Tanács (ETSC) 2012. évi Közúti közlekedésbiztonsági PIN-díját. Az elismerést dr. Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára és Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára vették át 2012. június 20-án, Brüsszelben.

A HungaroControl irányíthatja a koszovói magas légtér forgalmát

A NATO a sikeresen pályázó Magyarországot választotta ki a Koszovó feletti magas légtér újbóli megnyitására és a légi forgalom irányítására – jelentették be a Budapesten, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón, 2012. június 19-én. A HungaroControl Zrt. láthatja el a feladatot 2013 tavaszától, valamennyi feltétel teljesülése esetén – közölte Németh Zsolt. A Külügyminisztérium parlamenti államtitkára emlékeztetett: a NATO 2003 óta igyekszik technikai megoldást találni arra, hogy megnyithatóvá váljon a koszovói magaslégtér a nemzetközi légiforgalom előtt.

Orbán Viktor: Jordánia kiemelten fontos partnere Magyarországnak

A jordán-magyar kapcsolatokról a miniszterelnök csütörtökön, Budapest legújabb luxusszállodája, a Buddha-Bar Hotel Klotild Palace megnyitóján mondott köszöntőjében beszélt. Az ünnepélyes eseményen Orbán Viktor mellett részt vett többek között Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Schmitt Pál volt államfő is.

Alakuló útiterv a biztonságos és versenyképes európai energiaszektorért

A TTE Energia Tanács 2012. június 15-én tartotta ülését Luxembourgban. A tanácsülésre a soros dán elnökség tanácsi következtetés tervezetet nyújtott be a 2050-ig tartó energia útitervről szóló bizottsági közleményről. Az elnökség tájékoztatta a Tanácsot, hogy sikerült megállapodásra jutni az Európai Parlamenttel az új energiahatékonysági irányelv-tervezet szövegéről. A magyar küldöttséget Kovács Pál klíma- és energiaügyi államtitkár vezette.

Felülvizsgálják a MÁV vezetők prémiumait

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyeleti vizsgálatot kezdeményezett a MÁV Zrt. vezetőinek 2011. évi prémiumfeladatai értékelése kapcsán. A szaktárca a vállalat jelenlegi gazdasági helyzetében indokoltnak tartja ismételten áttekinteni a tavalyi prémiumok kiírását és értékelését, valamint az idei kiírásokat.

Ismét magyar a legszebb Európa-bélyeg!

A Magyar Posta EUROPA bélyege idén is első helyezést ért el a PostEurop internetes közönségszavazásán! A második helyezett Törökország, harmadik Horvátország bélyege lett, szakmai díjat Oroszország kapott.