Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 18., vasárnap

15.980 - Rőczey J. János: Az 1956-os magyar forradalom ötvenhatodik évfordulóját ünnepeljük.

-----Original Message-----
From: Johannes Roeczey
Sent: Monday, October 22, 2012 3:02 PM
To: Kutasi József
Subject: 1956

56. évforduló
Az 1956-os magyar forradalom ötvenhatodik évfordulóját ünnepeljük. De miért nem mutattunk rá eddig arra a történelmi tényre, ami nélkül az ENSZ jelentése szerint is, nem bontakozott volna ki világhírű forradalmunk, s nem vonta volna kétségbe a kommunista pártok hitelét?
Pedig ez a kevéssé hangsúlyozott tény teszi forradalmunkat egyedülállóvá. És ez részemről nem valami szubjektív megítélés, mint a halált megvető hősiességű forradalmárok, a magyar hazafiak bátorságának vagy egységének emlegetése, - amiben kicsinyhitűek esetleg kételkedhetnek - hanem ez egy vitathatatlan, konkrét, közismert tény!
Ünnepi beszédeinkben sem hangsúlyoztuk még ezt a történelmi tényt, pedig talán ezzel minden eddigi forradalomnál többet tettünk az emberek szabadságáért.

Mert először fordult elő a világtörténelemben, hogy egy ország teljes területén s minden munkahelyen, a demokrácia alaptörvényének megfelelően, nem kinevezték, hanem kizárólag az ott dolgozók választották meg intézményük, munkaközösségük, teljes vezetőségét.

S ezt magyar emberek határozták el és hozták létre 1956-ban, szabad akaratukból, minden felsőbb vagy külső utasítás nélkül!
Ilyenre nem volt még példa az emberiség történelmében.
Egy új, igazságosabb társadalmi rendszer lehetősége, képe, víziója vetítődött ezzel a jelenleg önmagával viaskodó emberiség kereső tekintete elé.
Büszkék lehetünk rá!
„ Üdv néked Ifjúság! Üdvözlégy magyar nép!" - írja Sinka István 1956-ban,
aztán ezt is:
„ Melyik nép írta fel (mostanában) nevét
így, hogy aranyat adott kezébe Isten ujja? "

Rőczey J. János
Genf, 2012. október 23-ára.
1956
56 Jahre : Ungarischer Aufstand,
Von 23. Oktober 1956 bis 15. März 1957, MUK.
(MUK : Márciusban Újra Kezdünk!=Im März fangen wir wieder an ! - Und wieder 6000 Verhaftungen, mehrere Todesurteile und Hinrichtungen. )
In der Geschichte der Menschheit ist Ungarn das erste Land der Welt auf dessen ganzem Territorium, in jeder Arbeitsstätte, die Leiter, das heißt, die Führung, nicht von Oben ernannt, sondern Ausschließlich von der Belegschaft gewählt wurden und sogar durch geheime Wahlen.
Dies wäre vielleicht auch heute ein möglicher Ausweg aus der europäischen Krise!!!
János Johannes Rőczey
Teilnehmer der Revolution in der Regierung
D – 35606 Albshausen, den 2012-10-10
CH -1233 Genf, Bernex, den2012-10-11