Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 24., szombat

16.020 - Már vártuk: a TASZ szerint gyerekeket, nőket ütöttek a rendőrök Hatvanban > Sat, 2012/11/24 - 08:15 origo nyomán Szent Korona Rádió

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


Már vártuk: a TASZ szerint gyerekeket, nőket ütöttek a rendőrök Hatvanban
Sat, 2012/11/24 - 08:15 origo nyomán Szent Korona Rádió

Rendőri erőszakba torkollt egy incidens a TASZ ügyvédje szerint a hatvani rendőrkapitányságnál, miután a rendőrök állítólag összecsaptak egy őrizetbe vett férfi rokonságával.Természetesen egy cigányhordáról van szó, akik rettegésben tartották,tartják a lakosságot.

A rendőrök állítólag nőket, gyerekeket sem kímélve vágtak rendet, majd még pár teljesen ártatlan járókelő baját is ellátták.

Így kezdődik az ajvékolás.

Rendőri erőszakról, ártatlan állampolgárok rendőri bántalmazásáról számolt be a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet egyik ügyvédje péntek délután Hatvanban, ahol állítása szerint csütörtökön a rendőrök válogatás nélkül támadtak rá egy csoportra. Sánta Szabolcs Miklós ügyvéd szemtanúk egybehangzó állításaira hivatkozva azt állítja, hogy egy kábítószerrel való visszaélés miatt előállított férfit verés látható nyomaival engedtek ki a rendőrségről, és az odagyűlt rokonok ezen felháborodtak. Ezután - állítja - a rendőrök rátámadtak a zúgolódókra, és válogatás nélkül verték a rokonokat, köztük nőket és gyerekeket is.

Az esetről az Index számolt be először, teljesen véletlenül. A lap a TASZ ügyvédjére és saját információira hivatkozva hivatkozva azt írja, hogy a rendőrök által kergetett hozzátartozók egy közeli lakótelep házaiba menekültek, de a rendőrök oda is követték őket. Volt, akinek kificamították a vállát, és állítólag mentőt is kellett hívni a sérültekhez - írják. Szemtanúk szerint a rendőrök egy éppen arra járó, az esetről mit sem tudó nagymamát és unokáit is bántalmazták: az idős nőt gázsprével fújták le, az unokát pedig összeverték.

Az Index szerint az esetet telefonon videóra vette valaki, de a készüléket egy rendőr kicsavarta a szemtanú kezéből.De az is lehet hogy többször rálőtt, büdös cigányozva. A lap azt is állítja, hogy a megvert unokát a mentők ismeretlen helyre vitték, és amikor édesapja a rendőrségen kereste, nem kapott tájékoztatást, majd távozóban őt is megverték a rendőrök, ha már ott járt. Az akciókban szemtanúk szerint TEK-esek és készenléti rendőrök is részt vettek.

Ezzel szemben az igazság az az, hogy a hatvani cigánybűnözők már több mint egy évtizede droggal lányokkal foglalkoznak a hatóság hallgatólagos tudomásával. Eddig nem, most azonban valami okból kifolyólag kapcsolják le a cigánybűnözőket.
Pár éve még a rendőrkapitány is belekeveredett a "sztrádás" lányfuttatásba, majd eltávolították.

Azonban Hatvanban rendszeres az ilyen majd évente történik valami ilyesmi.
2 éve a horti dinnyéseket támadták be a földjükön, majd mint most, a rendőrség előtt folytatták a műsort ugyanígy.Persze a cigányok ellen, az okozott károk és testi sértések miatt nem indult eljárás sem.

Ez van Hatvanban.

Kapcsolódó:
   Hatvani ügy: valótlan híresztelések a rendőri intézkedésről
   A rendőröket sem kímélik a cigányok