Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 24., szombat

16.003 - Varga Domokos György: Két könyvről fogok szólni; ha Önt nem érdeklik a könyvek, kérem, máris dobjon a kukába.

Feladó: Varga Domokos György
Dátum: 2012. november 24. 7:17
Tárgy: Levelek és Lármafák
Címzett: Kutasi József Antal

 

Kedves Olvasóm!

Rövidre fogom, hogy ne raboljam az idejét s ne éljek vissza türelmével. Két könyvről fogok szólni; ha Önt nem érdeklik a könyvek, kérem, máris dobjon a kukába.

Köszönöm.

­*

Magam szerkesztette könyvek közül ajánlok kettőt figyelmébe; az egyik már megjelent, a másik pedig ugyanebben reménykedik.

1.    Vargha Anna: Levelek Skóciából. Itt – ott – hon

Annak, aki olvasta Varga Domokos, Kossuth-díjas író alkotásait, közülük is a Kutyafülűeket, talán elég, ha ennyit mondok: a Levelek Skóciából egy időszerű család- és élettörténet a Kutyafülűek egyik főszereplője, Panni tollából, a népszerű édesapa írói nyomdokain haladva, ám a saját életre és lélekre formálva.

2.    Verzár Éva: Lármafák oltalmában. Mai székely balladák 2.

„Isten áldotta tehetséget, írót avatunk e kötettel” – lelkendezett a Mai székely balladák első könyvének, a Mire megvirrad címűnek megjelentetésekor a jeles pályatárs, Benke László. – „Ma szinte senki sem ismeri Verzár Éva nevét. De jaj, holnap az irodalom is megismeri őt!” „... egyik ámulatból a másikba esve nem is olvasom, hanem élem, megélem ezeket az írásokat. Történetről történetre haladva megállapíthatom, hogy e könyv írója még látta a havasokat, itta források vizét, hallotta fenyvesek zúgását. Tudja, mi a tisztaság.”

­*

Ha egyik könyv sem érdekli Önt, kérem, dobjon a kukába. Ha mégis, mondanék még pár szót.

­*

A Levelek Skóciából könyv gerincét egy olyan család története teszi ki, amelynek tagjai életük jelentős részét külhonban töltötték, ám a szívük-lelkük nagyobbik fele mindig is itthon maradt, visszatért. A családfő külföldi egyetemeken oktat matematikát, a könyv szerzője pedig – egyéb elfoglaltságai mellett – manapság leginkább tolmácsol, méghozzá a  Skóciában szerencsét próbáló magyaroknak. Így nyert bepillantást egy seregnyi más, ugyancsak kacskaringós életbe... A könyvet azoknak tudom ajánlani, akik szívesen kelnek útra akár igazából, akár képzeletben, akár más országokba, akár más életekbe. Mivel színes képekkel gazdagított, szép  kiállású kiadvány, meglephetünk vele másokat is.

A Lármafák oltalmában című, balladai ihletettségű, gyönyörű elbeszéléskötet egyelőre jó sorsára vár: elegendő előjegyzésre a kiadásához. Legyen ez a mi ünnepváró  adózásunk ennek a – sajnos járószékbe szorult –, „Isten áldotta tehetség”-nek; talán nem illetlenség ilyet felvetnem: egy-egy könyv megrendelése fejében kérjünk tőle egy „téglajegyet”, vagy inkább „Lármafák-jegyet”, amelyet a megjelenés pillanatában majd ő maga fog, saját kézírásával ajánlva, beváltani. A Lármafák-jeggyel ugyancsak meglephetünk másokat is...

 ­*

Már csak az elkerülhetetlen maradt hátra. Hova, kihez fordulhat Ön, ha eddig kitartott velem, helyesebben szólva: a két kiváló mű mellett.

A Levelek Skóciából 2011 Ft-ért megvásárolható az Anima könyvesboltjaiban, és – rákeresve – számos helyen a világhálón, de megrendelhetők akár rajtam keresztül is (l. még alább).

A Lármafák oltalmában, ill. a Lármafák-jegy postai levélben, e-levélben vagy telefonon kérhető a szerzőtől, Verzár Évától. (2141 Csömör, Vágóhíd u. 18.; vosa@t-oline.hu; 06 20 968 8001). A könyv tervezett ára: 2500 Ft, a Lármafák-jegyé 2000.

Tisztelettel:

 

Varga Domokos György

szerkesztő

1021 Bp., Budakeszi út 57/b, VI. em. 24.

dombi52@t-online.hu

06 20 481 4489


(U.i.: Ha nem kíván több levelet kapni tőlem, kérem, jelezze! VDGy)