Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. november 24., szombat

15.995 - Zagyva György Gyula bizonyítékok hiányában bűnös

*** www.nemzetihirhalo.hu *************


A bírákat nem érdekli a törvény, ahogyan a birkákat nem érdekli, hogy kormánya hazudik!
Zagyva György Gyula bizonyítékok hiányában bűnös
2012, november 19 - 22:08 szentkoronaradio.com - barikad.hu

Ma került sor a Zagyva György Gyula és I. Béla ellen indított per utolsó tárgyalási napjára. A Hetek újságíróit ért állítólagos fenyegetések ügyében minden bizonyítékot lesöpört a bíró, és mindössze a sértettek gusztustalanul ellentmondásos vallomásaira hivatkozva ítélte el a vádlottakat.

Első fokon bűnösnek nyilvánította Borbély Attila bíró Zagyva György Gyulát és I. Bélát a 2010 augusztusában megrendezett Magyar Szigeten állítólagosan inzultált Hetek újságírói által indított perben. A sértettek (S. László, H. Soma) vallomásai az egész eljárás során hemzsegtek az ellentmondásoktól, előfordult olyan eset is, amikor arra hivatkozva, hogy "megszépültek az emlékek" kijavították a korábbi vallomásukat, mondván, mégsem középkori lovagi bemutatót láttak a Magyar Szigeten, hanem a Véderő katonai bemutatóját...

Hiába az ilyen és ehhez hasonló nevetséges mesék, Dániel Péter (a védőjük, akinek szüneteltetésre került a kamari tagsága, így a mai napon csak a közönség soraiban vigyorgott) cinikus provokációi, a tanúk egybehangzó vallomásai, a vádlottak cáfolatai, továbbá az, hogy a bíró az indoklásában olyan mondatokra hivatkozik, amelyek egyetlen becsatolt hangfelvételen sem találhatóak meg, Borbély Attila mégis elítélte Zagyváékat. A tágyalás során végig magabiztos bíró az indoklást akadozva, zavartan mondta el. I. Béla megrovást kapott, Zagyva György Gyula pedig egy év próbára bocsátást.

Az ítéletet a tárgyalóteremben összegyűlt hitgyülisek hangos tapssal, ujjongással és vidámvasárnapi hisztériával fogadták, amelyre reakcióként a bíró felszólított mindenkit, aki nem a sajtó képviselője, hogy hagyja el a termet (így a hazafiaknak is ki kellett vonulniuk, akik aztán éles szócsatát folytattak a folyosón Dániel Péter sleppjével).

A vádlottak ügyvédje, Borbély Andrea felháborítónak tartja az ítéletet, és ilyet még egyetlen tárgyaláson sem tapasztalt (még akkor sem, amikor adott esetben hazafiakat elítéltek), hogy a bíró minden bizonyítékot, becsatolt iratot, hangfelvételt, videófelvételt és tanúvallomást lesöpörve az asztalról, továbbá annak ellenére, hogy a két vádlott egybehangzóan tagadta a vádakat, csak és kizárólag a sértettek vallomására alapozva mond ki ítéletet. Az ügyvédnő hozzátette, hogy természetesen fellebbeztek (az ügyész három napos gondolkodási időt kért).

Zagyva György Gyula és I. Béla is értetlenül állnak az ítélet előtt, nem számítottak ugyanis arra, hogy - bár mindkettőjük megtapasztalt már az elmúlt években egyet s mást - ilyen bírói indoklással fogják őket elítélni.

Olvasó: A kettős mérce az igazságszolgáltatásban is ragyog
Elrendelték a 97 éves Csatáry László bácsi házi őrizetének meghosszabbítását, tekintettel a fennálló szökési veszélyre! Szegény, lehet, hogy már akkor diadaltort ül, amikor sikerül kimennie egyedül a WC-re. Amennyiben nem dolgavégezetlenül kell visszaballagnia, az meg már dupla öröm.
Képíró Sándor bácsit addig zaklatták, amíg át nem ment az örök vadászmezőkre.
Biszku Bélának, az 1956-os forradalom megtorló brigádja egyik vezérének házi őrizetét viszont a napokban feloldották.
Ilyen a mi nemzeti kormányunk nemzeti igazságszolgáltatása...