Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 12., kedd

12.210 - ​Emberi Erőforrások Minisztériuma: ​​500 millió forint támogatás a 200 betöltetlen háziorvosi praxisra


Feladó:
​​
Emberi Erőforrások Minisztériuma

Dátum: 2014. augusztus 12. 17:33
Tárgy: Az EMMI 31-32. heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az EMMI 31-32. heti hírlevele 2014-08-12
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának 31-32. heti hírlevele
​​
Sikerült érezhető béremelést véghezvinni az egészségügyben

Több mint egynegyedével nőtt az egészségügyi ágazatokban dolgozóknak a bére, 400 helyszínen 300 milliárd forint értékben folynak egészségügyi fejlesztések – nyilatkozta a kormany.hu-nak az EMMI parlamenti államtitkára.

Jövőre bemutatkozik a magyar képzőművészet a kelet-kínai Saohszingban

Az idei sanghaji "Munkácsy és kortársai" kiállítást jövőre a magyar képzőművészetet bemutató tárlat követi a kelet-kínai Saohszingben - tájékoztatta az MTI-t a Kínában tartózkodó Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az eseményről.

„A magyarság és a kereszténység közösségei határokon átívelő HÁLÓ-t szőnek"

Sátoraljaújhelyen augusztus 3-9 között 350 fő részvételével zajlik a XIV. HÁLÓ nyári tábor. A résztvevőket Hegyi László, az egyházi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár köszöntötte, aki kiemelte: „Egy értékalapú közösséghez tartozás hozzásegíti az embert a teljesebb élet megéléséhez. Az államnak az igazi értékközösségek megerősítésén kell munkálkodnia, mert erős nemzetet csak ilyenek tudnak alkotni."

​​
500 millió forint támogatás a 200 betöltetlen háziorvosi praxisra

A kormány célja, hogy a háziorvosi ellátás minél több településen biztosított legyen - mondta el Zombor Gábor a kormany.hu-nak.

​​
Januárban lép életbe a közétkeztetésről szóló rendelet

Január 1-jén lép hatályba a közétkeztetésről szóló rendelet, amely szabályozza az iskolai menzákon, kórházakban adandó ételek elkészítését, tápanyagtartalmát, és mérföldkő a sófogyasztás csökkentésében - jelentette be Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt Szegeden

A Biblia a magyar kultúra elidegeníthetetlen része – jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere kedden Szegeden, ahol magyar bibliatörténeti kiállítás nyílt.

Időben az iskolákban lesznek a tankönyvek

Miskolc egyik általános iskolájába érkezetek meg elsőként, névre szólóan szerdán azok a tankönyvek, amelyekből a 2014-2015-ös tanévben tanulhatnak a diákok. Átlagosan egy nap alatt 300 iskola fogja megkapni a tankönyveket a régiós raktárakból indítva augusztus végéig – mondta el Czunyiné dr. Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Az állam közvetlenül finanszírozhatja a kórházak fenntartását

A kórházak anyagi helyzetének rendezése érdekében azt javasolják a kormánynak, hogy az állam közvetlenül finanszírozza a létesítmények fenntartását - mondta az egészségügyért felelős államtitkár pénteken Tatabányán a Szent Borbála Kórház épülő új szárnyának megtekintése előtt.

Roma holokauszt - Ökumenikus megemlékezést tartottak az emléknapon

Ökumenikus megemlékezést tartottak Budapesten augusztus 4-én a Sant'Egidio közösség szervezésében a roma holokauszt 70. és a kislétai gyilkosság ötödik évfordulója alkalmából. Az eseményen református lelkészként részt vett Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is.

Meg kell érteni a veszteség üzenetét

Az első világháború több mint félmillió magyar áldozatának, hősi halottainak, az összesen csaknem húszmilliós emberhalálnak az az üzenete, hogy az országok vezetőinek mérhetetlen és mérhető felelőssége van, amikor az emberek sorsát befolyásoló döntést hoznak - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az I. világháború 100. évfordulója alkalmából július 30-án megtartott északkelet-olaszországi megemlékezésen.

"Mindenki számára biztosítjuk a hozzáférést a kultúrához"

Elsősorban az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális államtitkárságának szakmai előkészítő és háttérmunkája, valamint bizonyos kulturális intézmények felügyelete lesz a feladata a nemrég kinevezett Cseri Miklós kultúráért felelős helyettes államtitkárnak.

Sikeres a kormány bölcsődeépítési programja

Mintegy 28 milliárd forintot fordít a kormányzat a bölcsődeépítési- fejlesztési programra a 2010-2014-es időszakban- mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az új balatonlellei bölcsőde átadó ünnepségén.

Hatékony elektronikus adminisztráció a közoktatásban

A Köznevelésért Felelős Államtitkárság a magyar közoktatás teljes intézményhálózata részére hatékonyan működtethető elektronikus adminisztrációs rendszert szeretne biztosítani a 2014/2015. tanévben, ezért lehetővé teszi, hogy az intézmények a korábban már használt és megismert tanügyigazgatási rendszereket, e-naplókat használják.

Eredményes a kormány felzárkózási politikája

A dél-hevesi kistérségben működőhöz hasonló, modellértékű programok bizonyítják: helyes a kormány felzárkózási politikája, mert eredményeket hoz - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szerdán Hevesen.

Kiemelt figyelem a sürgősségi ellátás fejlesztésére

A kormányzat kiemelt figyelmet fordít a sürgősségi ellátás fejlesztésére - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára szerdán a balatonakarattyai mentőállomás átadásán.

Tovább csökken a tankönyvek ára, több marad a családok zsebében

Az ütemezés szerint halad a megújuló tankönyvek nyomdai előállítása, a kiszállítás pedig időben megkezdődik az iskolákhoz - közölte a köznevelésért felelős államtitkár.

Soltész Miklós: a hit és a civilek is segítenek a gyógyulásban

A mindennapi gyógyszeres kezelés mellett fontos a lelki oldal is, ami évtizedekig háttérbe szorult Magyarországon, de egyre többen észreveszik, hogy akár a hit, a vallásosság, akár a civil szervezetek ereje mennyire sokat segíthet a gyógyulásban - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Zalaszabarban.