Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 12., kedd

19.202 - Fideszes "munkahelyteremtés" Miskolcon: 25 százalékos leépítés 3 év alatt


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. augusztus 11. 19:37
Tárgy: Fideszes "munkahelyteremtés" Miskolcon: 25 százalékos leépítés 3 év alatt
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

Anyaország :: 2014-08-11. 10:56

Fideszes "munkahelyteremtés" Miskolcon: 25 százalékos leépítés 3 év alatt

Miközben Kriza Ákos szerint a Fidesz hatalmas sikereket ért el a munkahelyteremtés területén, addig épp az önkormányzat generálja a legnagyobb munkanélküliséget Miskolcon, jelentette ki Jakab Péter.
Kriza Ákos ismét telekürtölte a médiát a szokásos sikerpropagandával, miszerint 2010 óta 3 ezerrel csökkent Miskolcon a munkanélküliek száma, azt azonban már nem tette hozzá, hogy ez idő alatt több mint 5 ezerrel csökkent a lakosságszám is, kezdte szerdai sajtótájékoztatóját a Jobbik polgármesterjelöltje. Hozzátette, Kriza nemhogy munkahelyeket nem teremtett, de látva az adatokat, épp a fideszes önkormányzat volt a munkanélküliség egyik legnagyobb generálója: a Holding tagvállalatainál 2010 és 2013 között átlagosan 25 százalékkal csökkent a foglalkoztatottak száma, ami nem egyszerűen elbocsátást, hanem munkahelyek, státuszok megszüntetését jelenti, húzta alá Jakab.
Kiemelte azt is: a Kriza-féle vezetés nemcsak az önkormányzati cégeknek rossz gazdája, de az ott dolgozóknak is, akiknek a havi nettó átlagkeresete 2013-ban közel 6 százalékkal ért kevesebbet, mint 2010-ben. Többségük ma a létminimumon él, kivéve az agyonpremizált vezetőket. „A Holding ma szegénységet termel" – fogalmazott Jakab Péter. Hangsúlyozta, a Jobbik forrásteremtő városgazdálkodás bevezetésével fog értékteremtő és biztos megélhetést nyújtó munkahelyeket létrehozni. Az ehhez szükséges pénzt többek között a korrupció felszámolásával és a miskolci vállalkozások helyzetbe hozásával teremtené elő a párt.