Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 25., hétfő

19.249 - ​Földművelésügyi Minisztérium: ​ Szőlő-, bor-, pálinka albizottság alakult


Feladó: Földművelésügyi Minisztérium
Dátum: 2014. augusztus 25. 17:57
Tárgy: A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Földművelésügyi Minisztérium heti hírlevele 2014-08-25
2014. augusztus 18-25.
Határon átnyúló kapcsolatokról egyeztettek Kolozsváron

A Kormány kiemelten fontos fejlesztési célként határozta meg a határon átnyúló együttműködések esetében a gazdaságfejlesztést, a hiányzó közlekedési kapcsolatok felszámolását, a foglalkoztatás elősegítését, a környezetvédelmet és az energiahatékonyságot, valamint az intézményfejlesztést – mondta a nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár az V. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozaton.

​​
Szőlő-, bor-, pálinka albizottság alakult

Megalakult és először ülésezett az Országgyűlés Szőlő-, bor-, pálinka albizottsága. Magyarországon több mint 6000 borászat van, a hegyközségi tagok száma több mint 70 ezer, és nagyjából 200-300 ezer család él szőlőből, borból, ezért az ágazat szempontjából kiemelkedő jelentőségű az új albizottság indulása.

Új elemek az uniós támogatási rendszerben a jövő évtől

Új elemek jelennek meg a mezőgazdaság uniós támogatási rendszerében a jövő évtől - közölte Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Hungarikum lehet a szerencsi csoki

A szerencsi csokoládéval bővülhet a hungarikumok listája, a tradicionális termék hamarosan felkerülhet rá - mondta Fazekas Sándor, a szerencsi Bonbon Kft. új üzemcsarnokának avatásán, szombaton.

A legszebb virágünnep

A magyar virágokat szerető nemzet, a debreceni virágkarnevál pedig a legszebb virágünnep, amely immár generációk óta vonzza a látogatókat a térség központjába – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Debrecenben a Virágkarnevál megnyitóján.

A Kárpát-medence kenyere az összetartozás jelképe

A földművelésügyi miniszter szerint a Kárpát-medence kenyere a magyarság összetartozását is jelképezi.

Szent István értékrendje csak közösen őrizhető meg

Augusztus 20-a arra emlékeztet bennünket, hogy az a gondolatrendszer, értékrend, amelyre Szent István erős állama épült, csak közösen őrizhető meg és adható tovább - mondta ünnepi beszédében Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter.

Sportberuházást adtak át Bögötén

A Bögötén átadott sportberuházás segítségével megerősödhet a helyi közösség, fizikailag és a szó átvitt értelmében egyaránt – emelte ki V. Németh Zsolt a közel tízmillió forint LEADER támogatásból megvalósult építmény átadó ünnepségén.

Már Magyarkanizsa helyi értékeiben is gyönyörködhetünk

Inspiráló megfigyelni, hogy amikor elkészülnek az értéktárak, akkor saját gazdagságukat felismerve megerősödik a közösségek öntudata, erőt és lendületet nyernek értékeikből, s meglátják a kincseikben rejlő lehetőségeket – mondta a környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár a magyarkanizsai tárlat megnyitó ünnepségén.

Az FM piacot keres az almának

A kormány arra törekszik, hogy minimalizálja a magyar almatermelők orosz exporttilalom miatti veszteségeit - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában, hozzátéve, a tárca azon dolgozik, hogy piacot találjon az almának.

A kormány továbbra is támogatja a termelői szerveződéseket

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) és a Hangya Szövetkezetek Együttműködése - a szaktárca és a szakmai szervezet képviselői megbeszélésének eredményeként - megújította 2012-ben kötött stratégiai együttműködését - jelentette be az FM parlamenti államtitkára.