Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 31., vasárnap

19.282 - ​​A Békekör üdvözli a miniszterelnök fellépését a szankciópolitika ellen Budapest, > 2014. augusztus 31. vasárnap (MSZF)


Feladó: Fórum Magyar Szociális
Dátum: 2014. augusztus 31. 8:51
Tárgy: Orbán és a szankciók - Békekör
Címzett: Kutasi József Antal​

A Békekör üdvözli a miniszterelnök fellépését a szankciópolitika ellen
Budapest, 2014. augusztus 31. vasárnap (MSZF)

       A magyar Békekör üdvözli Orbán Viktor miniszterelnök szombati brüsszeli kiállását az ukrajnai válság békés politikai rendezése mellett, az Európai Unió Oroszországgal szembeni szankciópolitikájával szemben – tudatta a Békekört szervező Magyar Szociális Fórum vasárnapi közleményében.
     Örömünkre szolgál, hogy a kormányfő a magáévá tette a békeszerető magyar civil társadalom békés rendezéshez fűződő érdekét és akaratát, és kifejezésre juttatta uniós szövetségesei előtt, hogy nem ért egyet az Oroszország ellen irányuló szankciópolitikával, mert az nem szolgálja a politikai rendezést.
     A Békekör arra kéri Orbán Viktort, hogy legyen következetes, szavait váltsa tettekre, és ne adja hazánk nevét azokhoz az újabb oroszellenes szankciókhoz, amelyeket az EU egy hét múlva tervez meghozni. Fontos volna, hogy a magyar kormány megjelölje a politikai rendezés mibenlétét is, nevezetesen támogassa a szemben álló ukrán felek között februárban létrejött megállapodást egy nemzeti egységkormány létrehozásáról, és a nemzetiségi jogok feltétlen biztosításáról.
     A Békekör szerint a magyar lakosság elsöprő többsége támogatja, hogy Magyarországot ne hagyják belekeverni egy kelet-nyugati konfliktusba, ne engedjék, hogy két tűz közé kerüljön idegen NATO-csapatok állomásoztatásának engedélyezésével hazánk területén, és a konfliktust ne élezzék tovább oroszellenes szankciókkal. Magyarországnak nem szabad hátországot biztosítani a NATO-nak a kijevi vezetés katonai támogatásához!
      „Nemzeti érdekünk a jó viszony Oroszországgal. Helyes politikával elérhetjük, hogy Moszkva hatályon kívül helyezze a magyar élelmiszerek behozatali tilalmát, és az eddiginél is több árunk juthasson be a termékeinkre hagyományosan igényt tartó orosz piacra. Helyes politikával azt is elérhetjük, hogy Magyarország baráti áron kapjon orosz földgázt, többek között az épülő Déli Áramlat vezetéken keresztül" – áll a Békekör nyilatkozatában, melyet a Magyar Szociális Fórum tett közzé.+++

Kiadta: MSZF SZK