Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 14., csütörtök

19.220 - Megbukott a vendéglátóhelyek 65 százaléka a NAV ellenőrzésen 2014.08.13. 16:36 - MTI/velvet


Megbukott a vendéglátóhelyek 65 százaléka a NAV ellenőrzésen 
2014.08.13. 16:36 - MTI/velvet 

Átfogó ellenőrzést tartott a NAV, a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot. 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenőrzésen is megbukott - írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében. 
Az elmúlt hétvégén egy időben 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg a revizorok a fővárosban. A péntekről szombatra virradó éjszakán 110 ellenőr szállta meg Budapest belső kerületeinek népszerű - köztük a legexkluzívabb - vendéglátóhelyeit, romkocsmáit. Néhány helyre háromszor is visszatértek, hogy "valós képet kapjanak a vállalkozás adózási fegyelméről" - tették hozzá. 
A közlemény szerint az éjszaka előrehaladtával egyre gyakrabban nem adtak bizonylatot a vásárolt ételekről és még a legnevesebb helyek között is volt olyan, amelyik a második, harmadik ellenőrzésen is megbukott. Az egyik romkocsma a második elmarasztaló kimenetelű ellenőrzés után "lehúzta a rolót". 
Emellett több esetben feketefoglalkoztatással is találkoztak az ellenőrök: "volt olyan hely, ahol a kiszolgálást végző, megrakott tálcákkal szlalomozó pincér letagadta, hogy alkalmazott lenne, mondván, csak bejött az utcáról segíteni" - olvasható a NAV közleményében. 
Külön érdekességként kiemelték, hogy az ellenőrzés estéjén a vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépei az előző hét péntekjéhez képest mintegy 30 százalék bevételnövekedést regisztráltak.
"A NAV visszatérően ellenőrzi a vállalkozásokat mindaddig, amíg az adózás tekintetében rend nem lesz a fővárosi vendéglátóhelyeken" - hangsúlyozták. Egyúttal emlékeztettek, hogy a hagyományos pénztárgépek - néhány kivétellel - augusztus 31. után nem üzemeltethetők, és azokat az online pénztárgépek beállításával egyidejűleg az eladótérből is el kell távolítani. 
Kapcsolódó: 
   600 milliárdot bukunk Orbán nagy ötletével? 
   A magyar GDP-növekedés a legjobb az egész EU-ban? 
   Célzottan ellenőrzi a pénztárgépeket a NAV 
   Telefonon paráztatja az interneten árusítókat a NAV 
   Virtuálisan is kopogtathat a NAV 
   Lesújt a NAV - Soha nem látott cégfelszámolási rekord 
   Háromhavi cégfelszámolás rekord 
   Egy eltitkolt szerződés 
   Zsidó betelepítés Magyarországra 
   Kárpát-medence a földi paradicsomkert / Betelepítés 
   TELJESÜLT A MODERN CIONIZMUS ATYJA, HERZL TIVADAR VÉGAKARATA 

Olvasó: Az online pénztárgépekkel kapcsolatban a kérdéseim a következőek: Ha be van kötve a NAV-hoz, akkor miért kell eltartani a mozgó ellenőröket, akik próbavásárlásokat végeznek? Miért nem bent figyelnek, esetleg készítenek rá programot, ami jelzi valami nincs rendben a szorgos adózónál, aki eltartja ezt a rohadt, korrupt rendszert. Továbbá: a multinak miért nincs online gépe?? talán, mert Ő összegyűjti és egyben küldi be az adatokat?? 
Válaszolok: a mostani pénztárgép csere akció két dologról szólt, az egyik a haverok pénzhez való juttatása, már az elején ellopták a befizetett előlegeket, aztán a gépeladás, hisz horror áron adtak el használhatatlan, selejt gépeket. De a lényeg!!! a megfélemlítés, a nagytestvér figyel, már jönnek a cikkek, hogy buknak a vállalkozók. Van mégsem? a NAV szereti nevén nevezni a hibát vétett adózót, ha tudatosan, ha véletlenül hibázott, de érdekes, most nincsenek nevek csak hazug cikkek. Undorító, bukás előtti kormány utolsó kapálódzásai ezek, igaz a NÉP issza meg a levét, mint mindig. 

 
A pesti születésű Herzl Tivadar, a cionista mozgalom alapítója