Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 27., szerda

19.267 - Aljas támadás érte a csepeli Fideszt > 2014. augusztus 26., kedd 20:29 , forrás: OS, szerző: NT

Aljas támadás érte a csepeli Fideszt
2014. augusztus 26., kedd 20:29 , forrás: OS, szerző: NT
Németh Szilárd csepeli polgármester arra szólította fel a balliberálisok polgármesterjelöltjét, Horváth Gyulát, hogy hagyjon fel a szélsőséges, uszító kampányával, és inkább írjon programot magának. Ha kell, ehhez Némethék még a szakembereket is biztosítják az ellenzéki politikusnak.
„Az elmúlt napokban elszabadultak az indulatok a csepeli balliberális pártoknál" – kezdődik a Németh Szilárd által jegyzett közlemény. Mint írja, „a Csepel.infó hírblog fórumán Ábel Attila alpolgármestert halállal, élve eltemetéssel fenyegették meg, miközben a legalpáribb módon cigányozták, zsidózták és buzizták le munkatársaimat".
A legszörnyűségesebb és legaljasabb…
A városrész vezetője ír arról is, hogy azzal vádolták meg, hogy a kislányára gyújtotta a házát, élve akarta elégetni őt, ami – mint Németh fogalmaz – „egy édesapa számára a legszörnyűségesebb és legaljasabb állítások egyike".
A polgármester felhívja a figyelmet, hogy a blog nyilvánosságra hozta a vádaskodók ip-címét, ami alapján „a fenyegetőző, mocskolódó emberek valóban a csepeli baloldalhoz köthetők". Németh hangsúlyozza, mindeközben a balliberális pártok polgármesterjelöltje, Horváth Gyula „egyre szélsőségesebb, és kulturált emberek számára egyre vállalhatatlanabb kijelentéseket tesz csak azért, hogy leállítsa a csepeli városrehabilitációs munkákat".
Növekedni fognak az ingatlanok árai
Részletezi, az önkormányzatnak köszönhetően a programban érintett 664 panellakás tulajdonosainak mindegyike 1,6 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást kap, aminek következtében a lakások ingatlanpiaci értéke várhatóan 25 százalékkal fog növekedni. „De csak akkor, ha sikerül befejezni a felújítási munkákat" – húzza alá Németh Szilárd.
Az Európai Unió kikötése szerint az érintett épületek környezetének is meg kell újulnia amellett, hogy új szociális szolgáltatások indulnak, írja Németh. „Enélkül nincs pályázati pénz" – teszi hozzá. Példának Csepel első embere azt írja a kommünikében, a Szent Imre tér és az ottani játszótér is ezért újul meg. A szakemberek vizsgálata alapján életveszélyesnek, balesetveszélyesnek talált fákat kivágják, és helyükre négyszer annyi új, nemes fát ültetnek – ismerteti a felújítás részleteit.
Minden mondatában ott a gyilkos
A fideszes politikus rámutat: Horváth Gyula polgármesterjelölt ezt úgy akarja megakadályozni, hogy azt állítja, „a szakemberek által balesetveszélyesnek ítélt fák kivágása miatt mi »baltás gyilkosok« vagy »fagyilkosok« vagyunk. A gyilkos szó Horváth lassan minden mondatában szerepel, és bizonyíték vagy ok nélkül az uniós pénz lenyúlásával is vádolja munkatársainkat, szakembereinket."
„Horváth fejezze be!"
Németh Szilárd a kedden kiadott közleményében annak a véleményének ad hangot, hogy polgármesterként úgy érzi, kötelessége fellépni a gyűlöletkeltő, gyilkossággal fenyegetőző vagy másokat gyilkosként bemutató kijelentésekkel szemben. „Ezért arra szólítom fel Horváth Gyula polgármester-jelöltet, hogy fejezze be szélsőséges, uszító kampányát! Javaslom, hogy próbáljon meg inkább tisztességes, programbemutató kampányra váltani. Ha Falus Ferenc főpolgármester-jelölthöz hasonlóan nincs programja, még mindig írhat ilyet, konzultálhat szakemberekkel. Ehhez mi magunk is készek vagyunk szakembereket biztosítani. Hiszen látható, hogy Horváth Gyulának halvány fogalma sincs, mit követel meg az Európai Unió a városrehabilitációs támogatásoknál."
Felszólítja továbbá Horváthot arra is, hogy „pártjaival együtt határolódjon el a cigányozó, zsidózó, gyilkossággal fenyegetőző balliberális aktivistáitól, és kérjen bocsánatot az ilyen kijelentések miatt". Hozzáteszi, ha nem a kampánycsapatának tagjai fenyegetőztek alpolgármesterünk meggyilkolásával, akkor bizonyításként tegye meg a rendőrségi feljelentést az ismert ip-cím segítségével.
Horváth Gyula és a magát síró gyerek társaságában jéggel leöntő Falus Ferenc főpolgármester-jelölt közös, keddi, Csepelen rendezett kampányát illetően úgy fogalmaz, „kérem, hogy elhatárolódását ott jelentse be, ott kérjen nyilvánosan bocsánatot, és mutassa be őszintesége jeléül nyilvánosan a rendőrségi feljelentést is!"