Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. augusztus 28., csütörtök

19.269 - Ennyire sok bevándorló van "Francia"országban, és ennyire szélsőségesek: 16%-os az Iszlám Állam támogatottsága


Feladó: Illés György
Dátum: 2014. augusztus 27. 18:40
Tárgy: Ennyire sok bevándorló van "Francia"országban, és ennyire szélsőségesek: 16%-os az Iszlám Állam támogatottsága
Címzett:
​ ​
Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


Külföld :: 2014-08-27. 17:14

​​
Ennyire sok bevándorló van "Francia"országban, és ennyire szélsőségesek: 16%-os az Iszlám Állam támogatottsága

A londoni székhelyű ICM Research közvéleménykutató-ügynökségmegkérdezte nemrég az embereket Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban, hogy mit gondolnak az Iszlám Államról. Az eredmény: míg Németországban kettő, a szigetországban hét százalék szimpatizál az iszlamista terrorszervezettel, addig Franciaországban a megkérdezettek tizenhat százaléka érez ugyanígy.
Egy másik kutatásból azt is tudni lehet, hogy a Gázában élők csupán 13 százaléka IÁ-párti, vagyis Franciaországban nagyobb a szervezet népszerűsége, mint az érintett régióban.
A Russia Today szerint az is kirajzolódni látszik, hogy ahogy a népesség (mármint a bevándorlók népessége - a szerk.) fiatalodik, az IÁ-val rokonszenvezők aránya még magasabb. A 35 és 44 közti franciaországiak körében 20 százalékos az IÁ mellettiek aránya, a 25 és 34 közti korosztályban már 22, a 18 és 24 köztiek között pedig már 27 százalék. Az Egyesült Királyságban épp fordítva alakul ez, ott a középkorúak közt a legnépszerűbb a szervezet (11 százalék), a fiatal felnőttek körében pedig csak 4 százalékos a támogatottsága.
Egy palesztin közvéleménykutató-intézet, a Palestinian Center for Public Opinion eredményeiből viszont az derül ki, hogy Gázában a megkérdezettek 85 százaléka van az Iszlám Állam ellen. A másik kutatás eredményei alapján ez az érték magasabb, mint Németországban (82 százalék), Angliában (64 százalék) és Franciaországban (62 százalék). A Vox ugyanakkor arra is felhívja a figyelmet, hogy a két összehasonlított kutatást különböző intézmények készítették el, és a kérdőívekben is szereplő "támogat", valamint "szimpatizál" szavak nem tökéletesen felelnek meg egymásnak.
(Index nyomán)