Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 20., péntek

19.956 - AMÍG A KORMÁNY BESZÉLT, ADDIG 15 EZER MENEKÜLT ÉRKEZETT HAZÁNKBA


Feladó: Illés György
Dátum: 2015. február 20. 19:11
Tárgy: AMÍG A KORMÁNY BESZÉLT, ADDIG 15 EZER MENEKÜLT ÉRKEZETT HAZÁNKBA
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.e
​u>

u>,


Jurenkó Ferenc képe
2015. 02. 20. 16:36

​​
AMÍG A KORMÁNY BESZÉLT, ADDIG 15 EZER MENEKÜLT ÉRKEZETT HAZÁNKBA

A Jobbik kész cselekvési programmal rendelkezik a gazdasági bevándorlás megállítására, gyorsítanák a menekültkérelmek elbírálását, zárttá tennék a menekülttáborokat, és visszaállítanák a határőrséget – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, Morvai Krisztina EP-képviselővel közösen megtartott pénteki sajtótájékoztatóján.

A radikális ellenzéki párt szerint pozitívumként értékelhető, hogy bár több éves késéssel, de a közbeszéd tárgyává vált a bevándorlás problémája. A Fidesz ebben a témában a retorika tekintetében láthatóan jobbról előzi a Jobbikot, de sajnálatosan a valóság dimenziójában ebből vajmi kevés mutatkozik meg, pedig pártja megoldási javaslatai ott hevernek az asztalon – hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel.

Orbán Viktor és a Fidesz vezetőinek a bevándorlás szigorítására vonatkozó bejelentése óta 15 ezer illegális migráns érkezett hazánkba. A Jobbik alelnöke szerint ez az adat is bizonyítja, hogy határaink őrizete továbbra sem megoldott.

A politikus fenntarthatatlan állapotnak nevezte, hogy csupán Magyarország az egyetlen olyan schengeni határszakasszal rendelkező uniós tagállam, mely nem rendelkezik tisztességes eszközparkkal felszerelt határőrséggel. Hozzátette: a polgári lakosság biztonságérzetének visszaállítása érdekében haladéktalanul meg kellene oldani a határaik védelmét, és vissza kellene állítani a határőrséget.

Z. Kárpát Dániel nehezményezte, hogy nem kaptak egyértelmű választ a kormánytól arra a kérdésükre, miszerint Magyarország biztonsága érdekében leültek-e már tárgyalni az unió illetékes szerveivel. A Jobbik akár az Európai Unióval szemben is biztosítaná az állampolgárok védelmét.

Hallgassák meg az ott élőket

Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője - aki sérelmezte, hogy a parlamenti vitanapon adminisztratív hiba miatt nem szólalhatott fel - személyes tapasztalatait sorolta Ásotthalomról és környékéről.

Morvai Krisztina szerint rendkívül fontos lenne, hogy végre az érintett határszakaszon élők véleményét és panaszait is meghallgassák. Emlékeztetett arra, hogy az itt élők mindennapjait fenekestül felforgatta a menekültek áradata, úgy érzik, mind a kormány, mind az Európai Unió magukra hagyta őket. Így mára teljesen elvesztették biztonságérzetüket. A tanyavilágban élőket éjjel zaklatják, az illegálisan érkezők tüzet raknak bútorokból és kerítésekből, maguk után hagyják levetett vizes ruháikat és szemetüket. Úgy fogalmazott: budapesti közéleti személyiségek könnyen mondják, hogy humánusnak kell lenni, de amikor napi több száz, ezer ember érkezik, akkor nem tudnak azok lenni legjobb akaratuk ellenére sem.

Terroristák is beszivároghatnak

Megjegyezte azt is, hogy a hivatalos határtól 50 méterre, látótávolságon belül jönnek át az illegális tömegek. A terroristák így minden akadály nélkül bejuthatnak az EU területére, ami rendkívüli veszélyeket rejt.

A nyugati országok fogadhatnák őket  

Az EP-képviselő szerint ha Németország, Ausztria be tud fogadni 30-40 ezer koszovóit, mert például nincs elég munkavállaló, akkor azt legálisan, kulturált körülmények között kellene megtenniük.

Morvai Krisztina jelezte: azt szeretnék, ha az európai döntéshozók segítenék, hogy az érintettek otthon tudjanak maradni, mert a Koszovó függetlenségéért sokat tett nyugati országoknak felelőssége van a helyzet rendezésében.

A schengeni szabályok szerint őrizni kellene a határokat

A Jobbik EP-képviselője emlékeztetett arra is, hogy hazánk a schengeni övezethez való csatlakozással kötelezettséget vállalt arra, hogy őrizni fogja a határokat. Ezt az előírást azonban láthatóan nem tartjuk be. Morvai szerint semmiféle ideológia nem diktálhatja azt, hogy illegálisan érkező tömegek szabadon áramoljak be az Európai Unió területére.