Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 24., kedd

19.977 - Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete mondta a nyitóbeszédet hétfőn a Pro Bono a társadalmi innovációért konferencián > 2015. február 23., hétfő, 19:17

Colleen Bell a civil társadalmat éltette egy hétfői beszédben

2015. február 23., hétfő, 19:17 Utolsó frissítés: 14 órája

Szerző: 

"Az amerikaiak meg vannak győződve arról, hogy a civil társadalom az egészséges demokrácia egyik pillére" - mondta az Egyesült Államok nagykövete egy önkéntességgel foglalkozó konferencián Budapesten.
Colleen Bell, az Egyesült Államok nagykövete mondta a nyitóbeszédet hétfőn a Pro Bono a társadalmi innovációért konferencián. A rendezvényen a szakértők – közülük sokan az Egyesült Államokból – megosztották tapasztalataikat és bevált módszereiket mindazokkal, akik érdeklődnek e fontos önkéntes munka iránt - írta Facebook-oldalán az amerikai nagykövetség.

Fotó: 

Colleen Bell - szavai szerint különösen azért örült annak, hogy ott lehetett, mert az önkéntesség és az állampolgári részvétel mindig országa sarokköve volt, és most is az. "Az amerikaiak meg vannak győződve arról, hogy a civil társadalom az egészséges demokrácia egyik pillére. Amint Obama elnök mondta: 'A demokratikus kormányzáshoz alapvetően szükség van a civil társadalom részvételére. A civil társadalom összehozza az állampolgárokat abban, hogy elszámoltassák a vezetőiket és olyan problémákkal foglalkozzanak, amelyeket a kormány egyedül nem tud megoldani'" - idézte az amerikai elnököt.

A Pro Bono konferenciát az Egyesült Államok nagykövetsége is támogatta.