Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 24., kedd

19.976 - ​Szombaton, február 21-én huszonegy közösség – közöttük több MSZ-szervezet – közel száz küldötte tanácskozott Budapesten, az MVSZ Magyarok Házában,


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2015. február 22. 16:54
Tárgy: Magyarok, ha tanácskoznak - Igény országos összefogásra
Címzett: 
jozsef@kutasi.eu


​​

Szombaton, február 21-én huszonegy közösség – közöttük több MSZ-szervezet – közel száz küldötte tanácskozott Budapesten, az MVSZ Magyarok Házában, és fogadott el egy Béke-kiáltványt, amelyhez támogató aláírásgyűjtésbe kezdtek. A Béke-kiáltvány így hangzik: Alulírottak egyetértünk a Magyarok Világszövetsége elnökségének Nyilatkozatával, amely kimondja, hogy Ukrajnának nincs sem erkölcsi sem jogi alapja véráldozatot követelni Kárpátalja magyarjaitól, és tiltakozunk az ott kibontakozó háború ellen. Elutasítunk minden erőszakot, és követeljük, hogy a magyar katonákat hozzák haza külföldről, a külföldieket vigyék el tőlünk!

A tanácskozást a helyi kisközösségeknek egy az MVSZ védőszárnya alatt megszülető országos összefogása előmozdításának szándékával kezdeményezte a székesfehérvári Sajó Mária és baráti köre.

Az egybegyűltek bemutatkoztak és ismertették törekvéseiket. A felszólalásokban visszatérően szerepelt a történelmi alkotmány jogfolytonosságának helyreállítása iránti igény. Ugyanakkor nyomatékkal esett szó a reális háborús fenyegetésről. A tanácskozás kezdeményezőinek szándéka szerint a jelenlevők megegyeztek a fent ismertetett Béke-kiáltvány kibocsátásában, és elhatározták, hogy a településeiken valamint a világhálón aláírásokat gyűjtenek. Az aláírásokat országosan egyazon napon, Március 15. előestéjén átadják településük polgármesterének, azzal a kéréssel, hogy továbbítsák Magyarország kormánya felé.
A közel hat órát tartó fórumon a szervezők kérésére jelen volt a Magyarok Világszövetségének elnöke, Patrubány Miklós, aki az MVSZ szerepét, értékendjét és alapszabályát ismertette, válaszolt a felmerülő kérdésekre, és a rendezvény végén értékelte az elhangzottakat.
A magánemberként jelenlevő Király B. Izabella hat tételben fogalmazta meg azokat a kérdéseket, amelyekben „egyet kéne értenünk, ahhoz, hogy összefoghassunk": az EU, a NATO, az adósság-szolgálat, Trianon, a hazai cigányság és a zsidóság. Háromperces felszólalása ide, vagy a képre kattintva tekinthető meg.


https://www.youtube.com/watch?v=-EY-TN_v2oY&feature=youtu.be

A tanácskozók között olyan országosan ismert szereplők voltak, mint Bene Gábor, a hírhálós Kovács János, Orbán József, Orosházi Ferenc, Orosz Mihály Zoltán, Publik Antal vagy a földügyek elszánt harcosa Tamási Béláné. Betegsége miatt távolmaradt Dr. Boór Ferenc, aki levélben üzent a jelenlevőknek, amelyet az ülésvezető felolvasott:
"Harcos kiállás a magyar érdekek mellett társadalmi szervezetek nélkül nem lehetséges. Én nem tudom, hogy milyen szövetségeket kell kötni még, milyen szervezetek kell alapítani még ebben az országban, hogy rádöbbenjünk, hogy a Magyarok Világszövetsége létezik.
Csatlakozzanak megmaradt anyagi, közösségi és társadalmi erejükkel a Magyarok Világszövetségéhez és legyen az MVSZ a helyi közösségek országos, sőt, határokon átívelő elvi és mihamarabb együtt cselekedni képes közössége!
Ezt üzenem a jelenlévőknek, ha még nem jutottak el a végkövetkeztetésre, akkor ennyi az, amit jelen esetben megtehetnek Magyarország, s a Magyar Nemzet érdekében, de gyorsan, azonnal, amilyen gyorsan csak lehet."

Fotók és videó: Kőszegi M. László
MVSZ Sajtószolgálat
8539150222