Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 21., szombat

19.960 - Ferenc pápa fogadta Angela Merkelt > 2015. február 21. szombat 14:30


Kurír logó

Ferenc pápa fogadta Angela Merkelt


2015. február 21. szombat 14:30

A Szentatya február 21-én szombaton délelőtt 10 órakor fogadta Angela Merkelt a Vatikánban. A látogatásról tudósít a Vatikáni Rádió és az MTI.

A pápai lakosztály könyvtárszobájában tartott negyvenperces magánaudiencia zárt ajtók mögött zajlott.  Vatikáni források szerint a nemzetközi politikai helyzetről, a migrációról, valamint a szegények segítéséről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel német kancellár szombati vatikáni találkozóján. A katolikus egyházfő és Angela Merkel, a hét legfejlettebb országot tömörítő G7-csoport soros elnökeként áttekintette a június 7-8-án Schloss Elmauban rendezendő G7-csúcstalálkozó tervezett témáit - írja az MTI.

A Vatikánba tizenhat fős delegációval érkező Angela Merkel már harmadik alkalommal találkozott Ferenc pápával. A mostanit megelőzően Ferenc pápa 2013-as megválasztásakor, majd tavaly májusban szintén a Vatikánban találkoztak.

Az újságírók előtti ajándékváltáson Angela Merkel egy Johann Sebastian Bach műveit tartalmazó CD-lemezt adott az egyházfőnek, valamint egy fehér borítékba rejtett pénzadományt, amelyet az Olaszországba érkező menekültek gyermekeinek ajánlott fel. Ferenc pápa pedig Evangelii gaudium című apostoli buzdításának német kiadását, és egy vatikáni érmét ajándékozott a kancellárnak. Az érmén Szent Márton látható, aki köpenyét a szegényeknek adományozza. A pápa azt mondta, ezt az érmét szokta az államfőknek adományozni, hogy ők is így tegyenek. „Megpróbálunk legjobb képességeink szerint segíteni" - válaszolta Angela Merkel.

A német kancellárt Pietro Parolin szentszéki államtitkár is fogadta. Péntek este Angela Merkel magánlátogatást tett a Vatikáni Múzeumban, ahol megnézte a Sixtus-kápolnát is.

Merkelt a Vatikán után a Szent Egyed katolikus közösség római központjába várták. A kancellár 2011-ben részt vett a Szent Egyed közösség által Münchenben rendezett békeimán.

Merkel egy lutheránus lelkész és egy angol-latin tanárnő gyermeke, az evangélikus egyház tagja.

 Forrás és fotó: Vatikáni Rádió, news.va

Magyar Kurír