Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 27., péntek

20.008 - Frei Tamás jelenleg Amerikában tartózkodik: Soha, amióta élek nem volt ennyire kínos magyarnak lenni, mint most!


HÍRHATÁR ONLINE
2015.02.27. 
 Péntek

Frei: Soha, amióta élek nem volt ennyire kínos magyarnak lenni, mint most!
Frei Tamás jelenleg Amerikában tartózkodik, és onnan üzent a magyar nép számára a Figyelő lapján keresztül, melyben egy cikket közölt, amit így kezd: "Nemrégiben itt, Amerikában egy nagyon sokszínű, nemzetközi társaságban megint hibát követtem el. Bevallottam, hogy magyar vagyok".

 

Frei Tamást mostanában nagyon rossz élmények érték, lesajnálást és sokak szeméből sugárzó megvetését lát világ szerte, amikor kiderül, hogy magyar, s ezért egyre többször azon gondolkozik, hogy inkább finnek mondja magát. "Manapság viszont magyarként már különböző nyelvekre váltva csatározok az adott körben a finneknek azonnal kijáró, legalább semleges kíváncsiságért, hogy a társaságban ne én legyek a rögtön félretolt, nem is igazán kultúrembernek tartott magyar, valahonnan a Balkán-szerű mélységből" – számolt be Frei Tamás a Figyelőben.

 

Ahogy Frei írta: "Bevallottam, hogy magyar vagyok. Újabban sokszor átfut az agyamon, hogy elkerülendő a lesajnálást és a sokak szeméből sugárzó megvetést, azt kellene mondanom, hogy Finnországból érkeztem. És akkor megúsznám azokat a perceket, melyeket egyre többször és mind hosszabban magyarázkodással és mentegetőzéssel töltök".

 

Fotó: facebook.com/freitamas

 

Majd visszaidézte a történelemünk egyes részeit, amikor még büszke volt a világ a magyarokra: „Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy milyen jó is volt régen Puskás, a Rubik-kocka és az 56-os szabadsághősök országából valahová megérkezni..."

 

Frei Tamás talán már kezd belefáradni a rossz országimázs ellen vívott személyes csatájába, mivel jelenleg azon az állásponton van, hogy "soha, de soha, amióta élek, utazok, külföldön dolgozok, külföldiekkel ismerkedek, európai és amerikai társaságban elvegyülök, ennyire nem volt kínos magyarnak lenni. Mint most!"

 

Majd az apró kis országunk pattogó és mindenbe belemagyarázó, tudálékos miniszterelnökén értetlenül elmélkedő amerikai fiatalembertől a végén egy jó balkánozásig jut el Frei, aki szerint Magyarországot a világ egyre kevésbé számolja Közép-Európához: "Mi már a Balkán vagyunk, nálunk kezdődik s Törökországig tart. A brüsszeli hivatalnokok irodáiból mostanra már elért a nizzai kávéházak teraszáig, a dublini kocsmákig és a miami jazzklubokba" - fejezi be a gondolatmenetét Frei Tamás.

 

-mezei-

 

Forrás: Figyelő.hu

Főkép: facebook.com/freitamas