Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 25., szerda

19.997 - Vasárnapi zárva tartás: tovább lesz nyitva a Praktiker is hétközben > 2015. február 25., szerda, 09:40


Vasárnapi zárva tartás: tovább lesz nyitva a Praktiker is hétközben

2015. február 25., szerda, 09:40 Utolsó frissítés: 6 órája

Szerző: hvg.hu

A vasárnapi zárva tartás miatt a hét többi napján a Praktiker is meghosszabbítja nyitva tartását. A cég közölte, a változások miatt nem fog embereket elbocsátani

Március közepétől módosítja nyitva tartási rendjét a Praktiker, amelynek 19 hazai áruháza hétfőtől szombatig reggel fél 8-tól este fél 9-ig lesz nyitva március 15-e után. Az áruházak korábban hétfőtől péntekig 8-20 óra között, szombaton 9-20 óra között, míg vasárnap 9-18 óra között voltak nyitva, ezt a nyitva tartási rendet még 2012-ben vezették be, kifejezetten a magyar vásárlói szokásokra alapozva.

A vállalat forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak nyitva az üzletek. A cég közleménye szerint a családok a hét utolsó napján választották ki a megvásárolni kívánt termékeket, aminek jelentős részét a hétfői nap folyamán szállították el.

A vasárnapi zárva tartás bevezetésétől viszont a Praktiker a "vasárnapi forgalom" hosszabb távon történő, hétköznapi eloszlására számít, de a tapasztalat az, ha egy napig valamilyen oknál fogva zárva van a barkácsáruház, az előtte és utána következő napok forgalma megnő. A vasárnapi "nézelődős" vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére.

A Praktiker barkácsáruházak decemberben minden vasárnap nyitva lehetnek, ez a karácsonyi boom miatt előnyös a láncnak - tették hozzá. Az ezeken kívüli választható egy napos vasárnapi nyitva tartás lehetőségét áruhazánként eltérő időpontban, a helyi igényeknek megfelelően fogja a Praktiker kihasználni. A Praktiker telefonos és online ügyfélszolgálata is igazodik az új meghosszabbított nyitva tartási rendhez. A call center március 15-től vasárnaponként nem lesz elérhető.A Praktiker közölte, folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói szokások változását, teszteli a március 15-e utáni időszakot, és ha szükségesnek látja, módosítja a nyitva tartását.

A Praktiker arra is számít, hogy webshopját még többen fogják használni a jövőben, bár a házhoz szállítás csak hétfőtől szombatig lesz igénybe vehető. A cég azt ígéri, még az idén új megjelenéssel, illetve mobileszközökre optimalizált megoldásokkal tervezi online áruháza modernizálását.
 
A Praktiker 1998-ban nyitotta első áruházát Magyarországon, jelenleg 19 üzlete van, és több mint 1100 embernek ad munkát. Közölték, a munkarendváltozások miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál.

A Praktiker nem az első áruház, amely változtat a nyitva tartási rendjén a vasárnapi zárva tartásról szóló törvény miatt: korábban az Ikea is közölte, március 16-tól hétfőtől szombatig reggel 9-től este 10-ig lesz nyitva.