Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 22., vasárnap

19.963 - Lázár János azt mondta a parlamentben „fontos, hogy a civil szervezetek vezetői elszámoljanak akár a személyes vagyonukkal is”.

LÁZÁR JÁNOS :D:D ELSZÁMOLTATNÁ :D:D A CIVILEKET

JÁMBORANDRÁS
2015. FEBRUÁR 20. PÉNTEK, 13:49

Lázár János azt mondta a parlamentben „fontos, hogy a civil szervezetek vezetői elszámoljanak akár a személyes vagyonukkal is". Lázár ezzel újra a magyar társadalom egyik legfontosabb problémája, a korrupció elleni küzdelem ütőerére rakta a kezét.

Ugye ön is hallott a civil szervezeti vezetőről, akinek a gyerekének a nevére családi összefogással vásároltak 70 milliós házat? Vagy arról a vezetőről, aki családi összefogásból vásárolt luxusvillát Dunakeszin? Esetleg arról a civil szervezeti vezetőről, akiről kiszivárgott egy hangfelvétel, hogy a barátoknak adja a trafikkoncessziókat? Az a civil szervezeti vezető megvan esetleg, akinek a haverjai olcsón jutnak hozzá kerületi ingatlanokhoz, több száz milliós nagyságrendben? Vagy az a civil szervezeti vezető, aki, miután kitiltották az USA-ból és egyéb korrupciós vádak merültek fel ellene, saját maga által, saját maga ellen lefolytatott vizsgálatot ígért, de még azt se csinálta meg? Esetleg az, aki maga választotta ki azokat az offshore cégeket, akik majd letelepedési kötvényt árulhatnak? Az, amelyik stadiont épít a saját kertje végébe? Amelyiknek lánya úgy áll a saját lábán, hogy férje cége a semmiből tett szert milliárdos forgalomra, kizárólag állami közbeszerzésekkel?

És bőven tehetnénk még fel kérdéseket, amelyek mind egy-egy Fidesz-közeli, és a Fidesz által uralt igazságszolgáltatás miatt kivizsgálatlan ügyre utalnak.

Ezekkel a kivizsgálatlan ügyekkel szemben, a civil szervezeteknél vizsgálódott már a KEHI törvénytelenül, a rendőrség törvénytelenül, és most a NAV is kutat több szervezetnél. A kormány először azzal vádolta a Norvég Civil Támogatási Alaphoz tartozó szervezeteket, hogy az LMP-t támogatják. Kiderült, hogy nem. Majd azt állították, az Együtt-PM kampányát finanszírozták, de erre sincs bizonyíték. Utána jött, hogy csak szimplán pártokat finanszíroznak. Itt se sikerült olyan tényt előásni, ami ezt igazolta volna. Majd jött, hogy maguknak osztják a pénzt, de ezt se igazolta semmi.

Tehát most tartunk ott, hogy annak a Fidesznek a képviselője, amelynek teljesen nyilvánvaló korrupciós ügyeit sem vizsgálják ki, vádolja azokat a civil szervezeteket, amelyeknél számos törvénytelen vizsgálat után se találtak semmit.

Nyilvánvaló egyébként, hogy nem működik tökéletesen a magyar civil szektor. Vannak például olyan civil szervezetek is, akik nem jól végzik a munkájukat. De lényegében kevés olyan szektora van a magyar társadalomnak, ahol mindenki minden feladatot tökéletesen látna el. És idáig pont nem azt láttuk, hogy a dolgukat rosszul végzőkre szálltak volna rá a hatóságok. Inkább azokat pécézték ki maguknak, amelyek nem voltak hajlandóak a kormány kottájából játszani.
Lázár János pedig épp az átláthatóságot kéri számon ezeken a civil szervezeteken, akik egyébként többségükben nyilvánosan kezelik, hogy kitől, mire és mennyi pénzt kapnak (például ezért is lehet megvádolni őket, mert látható mindenki számára a a finanszírozásuk). Mi azt ajánljuk, inkább a CÖF, vagy a Fidesz-vezetők valódi finanszírozását, valódi vagyonosodását kéne vizsgálni. Ott aztán tényleg lehetne rendellenességeket találni.