Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 28., szombat

20.014 - Igazságügyi Minisztérium: ​Hatékonyabb személyiségi jogi jogvédelem > ​2015. február 27. 17:09


Feladó: Igazságügyi Minisztérium
Dátum:
​​
2015. február 27. 17:09
Tárgy: Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


Az Igazságügyi Minisztérium heti hírlevele 2015-02-27
Trócsányi László és Vĕra Jourová találkozója

Trócsányi László miniszter fogadta Vĕra Jourovát, az Európai Bizottság igazságügyekért is felelős biztosát 2015. február 27-én. A magyar igazságügyi miniszter tájékoztatást adott az elmúlt időszak főbb jogalkotási lépéseiről, bemutatta a magyar Alaptörvényt, valamint jelezte, hogy a korábbi vitás kérdésekre a legtöbb esetben sikerült jogi megoldást találni.

Trócsányi László és Amadou Kébé megbeszélése

Trócsányi László miniszter 2015. február 26-án udvariassági látogatáson fogadta Amadou Kébét, a szenegáli külügyminisztérium közigazgatási államtitkárát. A felek a kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséről és az igazságügyi kapcsolatokról cseréltek eszmét.

Berke Barna uniós és kétoldalú igazságügyi kérdésekről tárgyalt Londonban

Kétoldalú és európai uniós igazságügyi kérdésekről tárgyalt Londonban Berke Barna, az Igazságügyi Minisztérium európai és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős államtitkára.

​​
Hatékonyabb személyiségi jogi jogvédelem

Az igazságügyi miniszter 2015. február 9-én nyújtotta be az Országgyűléshez a polgári perrendtartásról szóló 1952. évi III. törvény módosítását, amelyet a Kormány 2015. január 14-én fogadott el (T/3018. sz. törvényjavaslat). Közlemény.

Jogszabály a bírósági végrehajtók ellenőrzéséről

Az önálló bírósági végrehajtók ellenőrzésének részletszabályait rögzítő kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben 2015. február 25-én.

Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra

Nemet kell mondanunk a totalitárius eszmékre és gyakorlatokra, és igent az alaptörvényben foglalt értékek érvényesülésére – mondta a budapesti Clark Ádám téren rendezett 2015. február 25-i, szerdai megemlékezésen Trócsányi László igazságügyi miniszter.

Az Amnesty International jelentése felületes és elfogult

Az Amnesty International Magyarországról szóló 2015. február 25-én közzétett jelentése felületes és egyoldalúan elfogult, nem ismeri vagy elhallgatja a magyar kormány által az egyes ügyekben tett intézkedéseket.

Ki kell terjeszteni a sértettre is a tisztességes eljárást

Itt az ideje annak, hogy a tisztességes eljárást kiterjesszük a sértettre, a sértett eljárási jogaira is – jelentette ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. február 23-án Budapesten, a bűncselekmények áldozatainak napja alkalmából tartott szakmai konferencián.

Megnyílt az Egységes Szabadalmi Bíróság Bíróképző Központja

Nincs kétség afelől, hogy egyedülálló kihívással nézünk szembe, amikor is egy új nemzetközi bíróság, az Egységes Szabadalmi Bíróság felállításán dolgozunk – emelte ki Trócsányi László igazságügyi miniszter 2015. február 23-án Budapesten, az Egységes Szabadalmi Bíróság Bíróképző Központjában az első képzési alkalom ünnepélyes megnyitóján.