Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2015. február 25., szerda

19.999 - ​A B.É.CS. Elnöksége nem írta alá a függetlenségét veszélyeztető szerződést! > 2015. február 23., 13:15 > magyartudat.com

​​
A B.É.CS. Elnöksége nem írta alá a függetlenségét veszélyeztető szerződést!
 
2015. február 23., 13:15 magyartudat.com 

MNB Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központ részére! 

Tisztelt Tóth Sándor Géza úr! 

A szerződéstervezet végleges változatát megkaptam, azt az Egyesületünk elnöksége részére továbbítottam. 

Tájékoztatom Önt, hogy az Egyesület elnöksége egyhangúlag úgy döntött, hogy a szerződést "nem írjuk alá". 

A határozott véleményünk, hogy a korábbi pályázatokkal kapcsolatban, az MNB rossz tapasztalata (pályázati pénzek nem megfelelő felhasználása) nem kellő hivatkozási alap arra, hogy az MNB önállóan, véleményünk szerint akár elfogult, szubjektív szempontok alapján, a vissza nem térítendő támogatást, kamataival együtt a Támogatott szervezettől visszakövetelje. 

Az Egyesület céljait, függetlenségét és működését súlyosan veszélyezteti, ha a pályázattal összefüggő tájékoztatási tevékenysége során, az MNB súlyosan kiszolgáltatott helyzetbe hozhatja. Az elnökség számára további döntéshozatali szempont volt, hogy a pályázat elbírálása, az eredményhirdetés és a szerződéstervezet megküldésének az időpontja, indokolatlanul elhúzódott, amely már a projekt megvalósítását lehetetlenítette. 

A hozzánk forduló pénzügyi fogyasztók részére, - a pályázati támogatás hiányában is - lehetőségeinkhez mérten, az elszámolási és a kapcsolódó törvényekkel kapcsolatos tájékoztatást nyújtani fogunk. 

Tisztelettel: 
Falus Zsolt Ferenc 
Elnök 
Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet 
1171 Budapest, Zrínyi utca 121.