Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 11., kedd

22.026 - ​ORBÁN VIKTOR: MAGYARORSZÁGON ALAPÍTANI SZOKTUNK EGYETEMET, NEM BEZÁRNI

2017. ÁPRILIS 10. HÉTFŐ 16:58

​​
ORBÁN VIKTOR: MAGYARORSZÁGON ALAPÍTANI SZOKTUNK EGYETEMET, NEM BEZÁRNI

MTI
Az azonnali kérdések és válaszok órájában ellenzéki képviselők kérdezték a miniszterelnököt hétfőn az Országgyűlésben. Természetesen a CEU is téma volt.
Orbán Viktor úgy vélte, dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen, mert a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép Európai Egyetemét sem zárja be. A kormánynak az a célja, hogy minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak és ne legyenek privilégiumok.
Nem becsülném le soha a magyar ifjúságot és sosem merném azt mondani, amit önök mondtak amikor kormányon voltak még 1990-et megelőzően, hogy aki önök ellen szólal föl, az meg van tévesztve – fogalmazott a szocialistáknak címezve.
Nagyon sok ember aggódik a tanszabadság, a szabadság okán – folytatta, jelezve: „mi csak annyit tudunk tenni, hogy megnyugtatjuk őket. Az a helyzet, hogy Magyarországon egyetlen egyetemet sem zárunk be. Magyarországon egyetemeket szoktunk alapítani és nyitni, ebben bízhatnak a jövőben is" – mondta az azonnali kérdések órájában az Országgyűlésben.
Orbán Viktor a leghatározottabban visszautasított bármilyen politikai vita származási alapú megközelítését, azt sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadja el. Visszautasította Bárándy Gergely (MSZP) azon állításait, amelyek szerint a kormány ellenségnek kiált ki magyar származású zsidó üzletembert, egyes szervezeteket pedig megbélyegez.
Zéró toleranciát hirdetünk ezzel szemben, a Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll és áll a jövőben is – fejtette ki

REZSI, ADÓ ÉS BÉR KÉRDÉSÉBEN NEM SOK JÓRA SZÁMÍTHATTUNK BRÜSSZELTŐL

Orbán Viktor a Jobbik bérfelzárkóztatással kapcsolatos kérdésére úgy fogalmazott, hogy valóban az a cél, hogy az emberek minél magasabb bérhez juthassanak, és erről a kormány meg is állapodott, de nem Brüsszellel – ahogy a Jobbik javasolja –, mert onnan „reményt" nem lát, hanem itthon, a munkáltatókkal. Hozzátette: ennek megfelelően csökkentek a munkaadói adók, cserébe a munkáltatók 2017-ben nagyarányú béremelést hajtottak végre, amely 2018-ban is folytatódik. „Nem Brüsszel, hanem a magyar munkaadók tették ezt" – jegyezte meg a kormányfő.
Hozzátette: ha eddig rezsiről, adóról és bérről volt, akkor a magyarok számára jó még nem érkezett Brüsszelből.

A FIDESZ ÉS A KDNP SZUVERÉN PÁRT
A kormányfő a Jobbik elnökének kérdésre kifejtette: „szomorú sors az, amikor az embernek gazdája van és nem a saját maga ura". Lehet, hogy van akit Soros György mozgat, és – fordult a Jobbik elnökéhez – „van, akit az önök gazdája", de a Fidesz és a KDNP szuverén párt, amely csak a magyar emberek érdekét képviseli, és mindig minden törvényt maradéktalanul betart

KELLŐ TISZTELET A MAGYAR NŐKNEK
Orbán Viktor kérdésre válaszolva javasolta, hogy beszéljenek kellő tisztelettel a magyar nőkről, ismerjék el a munkájukat, és adjanak helyt annak a munkának is, amelyet a munkahelyen kívül végeznek. „Általában a politika több tisztelettel beszélhetne a nőkről. Azt gondolom, hogy e tekintetben sem a Fidesznek sem a KDNP-nek nincs szégyenkeznivalója" – mondta a kormányfő.

MÉG HOSSZÚ IDEIG A NUKLEÁRIS ENERGIA LESZ A LEGOLCSÓBB
Tárca nélküli minisztert nevez ki a paksi atomerőmű-beruházás felügyeletére és irányítására a következő napokban a miniszterelnök, erről az Országgyűlésben beszélt Orbán Viktor. A Magyar Idők úgy értesült, hogy Süli János, Paks polgármestere lesz a tárca nélküli miniszter