Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 13., csütörtök

22.039 - ​CEU-tüntetés: a tehetős úri gyerekek akarnak hatalmat > 2017.04.13.


Feladó:
​​
Munkáspárt Információs Iroda

Dátum: 2017. április 13. 12:17
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.04.13.
Címzett: jozsef@kutasi.eu

Bombázni fogják a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot is?

Az USA hadihajókat küldött a Koreai félszigethez, demonstrálva, hogy fellép a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság nukleáris programja ellen.(http://www.telegraph.co.uk)

Bővebben...


Munkáspárt: el a kezekkel Szíriától! Le az amerikai agresszorokkal!

Az Egyesült Államok masszív rakétatámadást intézett manőverező robotrepülőgépekkel péntek hajnalban a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, megtorlásul a keddi feltételezett vegyifegyver-támadásért, amelynek elkövetésével a damaszkuszi rezsimet vádolják - közölték amerikai tisztségviselők. (http://www.mti.hu)

Bővebben...


Az angolok háborút akarnak

A brit védelmi miniszter szerint Oroszország is felelős a Szíriában végrehajtott vegyifegyver-támadásért, mivel támogatja Bassár el-Aszad elnök rezsimjét. Sir Michael Fallon szerint ugyanakkor Moszkvát be kell vonni a szíriai rendezési folyamatba. Boris Johnson brit külügyminiszter előző nap lemondta hétfőre tervezett moszkvai látogatását, a hivatalos indoklás szerint a szíriai rezsimnek nyújtott orosz támogatás ellen tiltakozva. (http://www.mti.hu)

Bővebben...


​​
CEU-tüntetés: a tehetős úri gyerekek akarnak hatalmat

A felsőoktatási törvény módosításának visszavonását követelték a Közép-Európai Egyetem (CEU) "ellehetetlenítése" elleni, Parlament előtt tartott tüntetésen résztvevők. A demonstrálók arra hívták fel Áder János köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a jogszabályt. A szervezők este 7 óra után bejelentették, hogy vége a tüntetésnek, és kérték, hogy mindenki békésen menjen haza.  Sokan a Parlament lépcsője előtti területen maradtak. A lépcsősor előtt állók és a rendőrök között többször lökdösődés alakult ki. A tömeg egy része este nyolc óra körül farkasszemet nézett a Parlament bejáratát őrző, egyre nagyobb számban megjelenő rendőrökkel. A résztvevők kitartóan, hangosan fütyültek, tiltakoztak. A tüntetők egy része agresszíven viselkedett, üvegekkel dobálták a rendőröket, akik azonban nem intézkedtek, békésen viselkedtek. (http://www.mti.hu)

Bővebben...


Gagarin: a parasztfiú utat nyitott a világűrbe

56 évvel ezelőtt, 1961. április 12-én Jurij Alekszejevics Gagarin végrehajtotta a világ első földkörüli űrutazását. (http://tass.ru)

Bővebben...


Észak-Korea: az USA nem megoldást akar, hanem szétverni a KNDK-t

Az USA tájékoztatta Japánt, hogy megtámadja a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságot, ha Kína nem gyakorol nyomást a KNDK-ra a rakéta-atomprogram ügyében. (http://tass.ru)

Bővebben...


Amerika hazudott, hazudik és hazudni fog

Jim Mattis amerikai hadügyminiszter és  Joseph Votel tábornok, az US Central Command parancsnoka kijelentették, hogy személyesen látták azokat a hírszerzési adatokat, melyek bizonyítják, hogy Aszad elnök felelős a vegyi fegyverek bevetéséért. (https://www.defense.gov)

Bővebben...


Heil Hitler?

A német katonai elhárítás, a Militärischer Abschirmdienst már vizsgálja azt a nem kevesebb mint 275 esetet, amikor jelentések szerint szélsőjobboldali jeleket véltek felfedezni a német katonák körében, beleértve a náci karlendítést is. És a Heil Hitler! köszöntést. (http://www.fr.de)

Bővebben...


Európa megfullad

Merkel német kancellár mintegy 140 önkéntesnek mondott köszönetet, akik a migránsok fogadásában segédkeznek. (https://www.bundeskanzlerin.de)

Bővebben...


Igazi változást csak Munkáspárt hozhat

Pusztán összefogással nem fogunk győzni, csak akkor, ha újra elnyerjük annak a több százezer választópolgárnak a bizalmát, amit 2010 előtt veszítettünk el. Ehhez csak egy új, valódi, markáns szociáldemokrata program vezet, én ezt hirdettem meg – jelentette ki Botka László. (http://mszp.hu)

Bővebben...


A liberálisok vért akarnak látni a pesti utcán

Mintegy száz civil szervezet demonstrált a fővárosi Hősök terén a Civilizáció Facebook-csoport által szervezett rendezvényen szerda este. A békés demonstráció után a kemény mag a Fidesz-székháznál lökdösődött a rendőrökkel, később a vonuló tömeg elfoglalta az Oktogont, majd leállította a forgalmat a körúton. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Tegyünk meg mindent, hogy ne legyen háború!

Görögországban tárgyal a Magyar Munkáspárt küldöttsége élen Thürmer Gyula pártelnökkel. Szerdán Dimitris Koutsoumpas, a Görög Kommunista Párt főtitkára fogadta a küldöttséget. (http://www.902.gr)

Bővebben...