Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 15., szombat

22.058 - Nem maradunk csendben! > 2017. április 15. szombat > 17:30–22:00 > 1054 Budapest V. Kerület Szabadság Tér 17

Magyarország leghangosabb tüntetését ígérik szombatra

MN

2017. április 14., péntek 20:02, frissítve: péntek 20:09


Már a szerdai, civiltörvény elleni tüntetés hivatalos részének végén bejelentették, hogy szombaton folytatódik a tiltakozássorozat. A Nem maradunk csendben címmel délután fél hatra, a Szabadság térre meghirdetett demonstrációt a szervezők úgy harangozták be, hogy azt szeretnék, ha ez lenne Magyarország leghangosabb tüntetése.

A tüntetést már nem a lex CEU vagy a civileket megbélyegző törvényjavaslat miatt hirdették meg, hanem a kormány „megfélemlítő politikája" ellen. Azt ígérik, hogy nem lesz hagyományos demonstráció, a beszédek mellett a zenén, a táncon és a hangos véleménynyilvánításon lesz a hangsúly. Ehhez azt kérik, hogy mindenki vigyen magával sípot, kereplőt, dobot vagy akármilyen más hangszert

A tüntetésen felszólal mások mellett Gulyás Márton és Varga Gergő, akiket csütörtökön közérdekű munkára ítélt a bíróság, amiért festékkel dobták meg a Sándor-palotát. A beszédek mellett dj-k és zenészek szórakoztatják a tiltakozókat.

A tüntetés Facebook-meghívóján eddig mintegy ötezren jelezték részvételüket, több mint hétezren pedig érdeklődnek az esemény iránt.