Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 30., vasárnap

22.113 - ​Szerző: Jász > ​Totális káosz a kormányzati kommunikációban

​​
Totális káosz a kormányzati kommunikációban

Tegnap, 16:44
​ (2017. április 29.?)​
A mai napon Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakcióvezetője Brüsszelben elmondta, hogy miután Orbán Viktor kipanaszkodta magát Soros Györggyel és a CEU-val kapcsolatban, azután világossá tették számára, hogy úgyis minden úgy lesz, ahogy azt Brüsszelben szeretnék. Magyarán egyértelműen a tudomására hozták, hogy ennek pávatáncnak semmi értelme. 

Orbán Viktor ezek után ki sem jött sajtótájékoztatót tartani, Rogán Antalnak kellett valami zavaros közleményt kiadnia arról, hogy de jó az EU-ban lenni.
 
Az ember ilyenkor azt hinné, hogy a Fidesz és a KDNP agytrösztjei összeülnek és kitalálják, hogy miként is lehetne kijönni ebből a pöcegödörből, amibe ők maguk ugrottak bele. De nem...
Ezek a jó képességű legények - akiket olyan szereplési vággyal áldott meg a teremtő, hogy gyakran még az ipari kameráknak is nyilatkoznak - egymás után adják ki a hülyébbnél hülyébb nyilatkozatokat.
Az egyik ilyen szorgalmas fiú, aki állandóan nyilatkozik, Tuzson Bence. Valószínűleg vagy nem tudta feldolgozni a mai történéseket és sokkot kapott vagy még tegnap este írta meg a nyilatkozatát, mikor még nem ismerte a tárgyalási eredményeket, de egy biztos, a közleménye köszönő viszonyban sincs a mostani történésekkel.
 
Idézet Tuzson Bence kiáltványából:
"Magyarország soha nem látott nyomás alatt van, így soha nem volt aktuálisabb, hogy a magyar emberek kiálljanak Magyarország érdekében. Ennek a legjobb eszköze a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltése és visszaküldése. Egy ország politikája csak akkor lehet sikeres, ha amögött ott állnak az emberek. A nemzeti konzultáció legfontosabb kérdése a bevándorláspolitikáról szól, Brüsszel ugyanis arra kívánja kényszeríteni Magyarországot, hogy illegális migránsokat engedjen be." 
 
Azt nem is merjük feltételezni, hogy Tuzson Bence nem olvas híreket, hiszen mégiscsak a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárról van szó. Mindenesetre érdemes átvenni megint a leckét: ameddig Magyarország az Európai Unió tagja és ameddig a magyar kormány a gazdaságot a brüsszeli pályázati forrásokból tartja életben, addig igenis alkalmazkodni kell az EU szabályrendszeréhez. 
A másik lángészt - aki ma nem tudott csöndben maradni - Hollik Istvánnak hívják. Igazából teljesen lényegtelen, csak a tisztesség kedvéért említem meg, ő egy kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. 
 
 
Az ő siránkozásaiból is idéznék pár sort:
​ ​
"A Fidesz-KDNP azt követeli, hogy árulják el, miről tárgyalt Soros György két napon át titokban az Európai Unió legfontosabb vezetőivel. Soros György azért volt Brüsszelben, hogy nyomást gyakoroljon Magyarországra. Soros György és Brüsszel azt akarja, hogy Magyarország adja fel a szuverenitását a bevándorláspolitikában, és ne álljon útjába annak a tervnek, hogy az Európai Unió vezetői migránsokkal akarják elárasztani Európát."
 
Hollik István közleményében hangsúlyozta: soha nem engednek az ilyen típusú nyomásgyakorlásnak, a nemzeti konzultációval pedig a magyar emberek is ugyanezt a határozott üzenetet küldhetik.
 
Erre szokták azt mondani: Ülj le fiam, egyes!
​​
Szerző:
sz