Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 12., szerda

22.028 - ​Robbanás a Dortmund-Monaco BL-negyeddöntő előtt, elhalasztották a meccset > ​2017. 04. 11.


​​
Robbanás a Dortmund-Monaco BL-negyeddöntő előtt, elhalasztották a meccset

24.hu
24.hu

​​
2017. 04. 11. 20:10


Egy robbanás következtében megsérült Marc Bartra a Borussia Dortmund – Monaco BL-negyeddöntő előtt. A spanyol játékost kórházba kellett szállítani – számol be a eurosport.com.

A hatóságok tájékoztatása szerint három robbanószerkezetet dobtak a Borussia csapatbusza elé, nem sokkal azután, hogy a jármű elhagyta a szálloda parkolóját. A busz két helyen sérült meg.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány rendőrsége közölte, hogy a három robbanótöltetet a szálloda kijáratánál rejtették el, és akkor hozták működésbe, amikor a busz elhaladt mellettük.
Azt, hogy milyen robbanóanyagról van szó, nem tudatták, viszont azt elárulták, hogy egyelőre teljes a tanácstalanság az elkövetők kilétét illetően.

 Fotók a dortmundi robbantás helyszínéről

Marc Bartra édesanyja időközben megszólalt, a spanyol Cope rádióműsorában azt nyilatkozta, hogy a fia kisebb sérüléseket szenvedett a karján.

A német klub a Twitterén közölte, hogy a mérkőzést nem rendezik meg kedden este, szerdán 18:45-től lép pályára a két csapat a Signal Iduna Parkban.

Bild információi szerint a robbanás a stadiontól 10 kilométerre történt egy kereszteződésben.
A vezetőoldalon voltak kisebb detonációk, Bartrát üvegszilánkok vágták meg, sokkos állapotban szállították kórházba, de nincs komoly baja.
Roman Bürki, a Dortmund svájci kapusa Barta mellett ült a buszon. Azt mondta, a busz éppen a főútra fordult, amikor hirtelen robbanás történt. A rendőrség nagyon gyorsan a helyszínre érkezett és kezelte a helyzetet.
Az AS Mikel Merino a megsérült játékos szüleire hivatkozva azt írja, fiuk Bartrával együtt ment a kórházba a mentőben. Egyik futballista sem látta, ki dobta a busz elé a robbanószerkezeteket.
A Monaco szurkolói a Dortmund stadionjában a német csapatot éltették, miután megtudták, mi történt
​.​

A Guardian a Die Weltre hivatkozva azt írja, hogy a Borussia csapatbusza kifejezetten erős üveggel van felszerelve, és valószínűleg ennek köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.
Szintén a Die Welt információja, hogy a helyszínelés során egy újabb gyanús eszközt találtak a Dortmund szállásának közelében.