Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 21., péntek

22.084 - ​Vegyél részt a Munkáspárt Majálisán értékes nyereményekért ​2017 május 1-én!


Feladó: Munkáspárt Információs Iroda
Dátum: 2017. április 21. 11:03
Tárgy: Munkáspárt hírlevél 2017.04.21.
Címzett: jozsef@kutasi.eu
​​

Retro Majális és Nyereményjáték

​​
Vegyél részt a Munkáspárt Majálisán értékes nyereményekért!

1. Díj egy Samsung táblagép (Tablet)

2. Díj egy 1TB-os külső merevlemez HDD

3. Díj egy MP4-es lejátszó

Nem kell mást tenned, csak hozd magaddal a családod, barátaid és vegyél részt velünk egy retro hangulatú ünnepi felvonuláson és majálison.

Gyülekező Budapesten VI. kerületben a Kodály köröndnél

​​
2017 május 1-én, reggel 08:00-kor. Az érkezőknek itt osztjuk ki az ingyenes tombolákat, valamint a zászlókat, transzparenseket és léggömböket.

09:00-kor Thürmer Gyula a Munkáspárt elnöke beszédet mond, majd 09:30-kor rendőri biztosítással felvonulunk a Városligetbe.

Érkezés a Városligeti Paál László sétányra a Munkáspárt Majálisának helyszínére, majd 11:00-kor Thürmer Gyula ünnepi beszéde után tombolasorsolás következik.

12.00 órától Kulturális műsor.
Fellépnek:
Ihos József mindenki Kató nénije
Eszlári Judit, Operett előadás
Csepregi trió
Retro trió
A helyszínen sör-virsli, kürtös kalács, fagyizó stb.

A nyereményjátékban 18 éven aluliak és a Munkáspárt tagjai nem vehetnek részt!

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/441158539563663/


NATO-ágyuk az orosz határ közelében

Mintegy 1200 amerikai, bolgár, észt, kanadai, litván, brit, román, szlovák, német, svéd és lett katona vesz részt a Summer Shield XVI elnevezésű NATO-hadgyakorlaton Lettországban. (http://www.lsm.lv)

Bővebben...


A magyar népnek joga lenne tudni

Április 14-én a magyar fél kezdeményezésére telefonbeszélgetésre került sor Szergej Lavrov és Szijjártó Péter magyar külügyminiszter között. – közölte az orosz külügyminisztérium. Áttekintették a február másodikai Putyin-Orbán-találkozón született megállapodások végrehajtását. (http://www.mid.ru)

Bővebben...


Háború Ukrajnában?

Rövid időn belül várható, hogy az ukrán kormánycsapatok frontális támadást indítanak a Donyecki Népköztársaság ellen. – jelentette ki Alekszandr Zaharcsenko elnök. (https://dan-news.info)

Bővebben...


Sminkelik a Jobbikot

Miután teljes mellszélességgel kiállt a Vona Gábor vezette Jobbik Soros György egyeteme mellett, csakúgy záporoznak az egyre inkább kiábrándult jobbikos nyilatkozatok. Soros mellé állni: elfogadhatatlan, vállalhatatlan. Ez nettó nemzetárulás. Gyalázat.- írta Borbély Zsolt Attila, volt EP-listás jobbikos. (https://888.hu)

Bővebben...


Anglia: a mi gyerekeinket és unokáinkat zsákmányolják ki

Nagy Britanniában a kelet-európai alkalmazottak 61 százaléka heti 40 óránál többet dolgozik, miközben a britek 32 százaléka kényszerül csak erre. 40 százalékuknak a képzettségüknél alacsonyabb státuszú munkát ajánlottak, míg a brit lakosság körében ez az arány mindössze 15 százalék. A brit gazdaság egészében az órabér átlagban 11,3 font, a kelet-európaiak csak 8,33 fontot kapnak. (http://mfor.hu)

Bővebben...


Jönnek az amerikai csodafegyverek

A hétvégén Európába érkezik az amerikai légierő F35A típusú vadászbombázókból álló repülő egysége. Az USA legkorszerűbb gépeit első alkalommal küldik az európai hadszíntérre, a közlemény szerint "kiképzési" céllal. (http://www.thedrive.com)

Bővebben...


Amerika uralkodni akar a Távol Keleten

Az Egyesült Államok a koreai partokhoz vezényelte a USS Carl Vinson, a USS Ronald Reagan és az USS Nimitz anyahajóját. (http://svpressa.ru)

Bővebben...


Törökország: fél a tőkésosztály

A hatalom megtette azt, amihez értenek: ellopták a népszavazást. – jelentette ki Kemal Okuyan, a Török KP első titkára. Az eredmény világosan megmutatta, hogy Erdogan mellett legfeljebb a török lakosság 40 százaléka áll. A nagyvárosokban elvesztették a referendumot. (http://news.sol.org.tr/)

Bővebben...


A liberálisok vért akarnak a pesti utcán látni

Kedden az Oktogonon lesz tüntetés, szerdán a budapesti Orosz Nagykövetség elé hirdettek gyülekezőt. Csütörtökön szintén az Oktogonra illetve a budapesti hidakra mennek demonstrálni, szombaton az Oktogonon, vasárnap pedig a Erzsébet hídon várják az embereket. (https://nepszava.hu/cikk/)

Bővebben...


Választás a Józsefvárosban: juttassuk be a Munkáspártot!

Heten indulnak az időközi választásom, amelyre vasárnap Budapest VIII. kerület 06. számúegyéni választókerületben kerül sor. A Magyar Munkáspárt jelöltje Konczos László József. (http://jozsefvaros.hu/dokumentumok/)

Bővebben...


MSZP: nem a népet akarják a parlamentbe juttatni

Üdvözöljük, hogy már az utcákon is egy arányosabb választási rendszer kialakítását követelik. A mai magyar választási rendszer ugyanis szélsőségesen többségi, aránytalan és megalkotói újraválasztásának érdekeit szolgálja; korlátozza a pártok közötti szabad versenyt, ezáltal a demokrácia önmegújuló képességét. – jelentette ki Molnár Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője. (http://mszp.hu)

Bővebben...


Venezuela népe mellett vagyunk!

A bolivári forradalommal és a venezuelai néppel való szolidaritási világnapját ünnepelték meg tegnap a Venezuelai Bolivári Köztársaság Magyarország nagykövetségén. (http://www.mre.gob.ve)

Bővebben...


Gyere, tanulj Kínában!

Kína egyre több diákot hív egyetemi tanulmányok folytatására az Új selyemút projekt keretében. A projekt a Kína és Európa közötti gazdasági, politikai, kulturális kapcsolatok átfogó fejlesztését célozza meg. Az első szakaszban 3 ezer diák felvétele várható. (http://www.china.org.cn)

Bővebben...


Az átlag kínai 8 könyvet olvas el évente

Az átlag kínai ember évente 7,86 könyvet olvas el, ebből 4,65 nyomtatott, és 3.21 ebook. A kínai lakosság 79.9 százaléka rendszeres olvasó. Az ebook olvasók 66,1 százaléka okos telefonon olvas. (http://www.china.org.cn)

Bővebben...


Harcoljatok, szakszervezetek!

Újabb szakszervezetek tiltakoznak a Munka törvénykönyvének parlament előtt lévő módosítási javaslata ellen. A Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ), valamint az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) is visszautasította, hogy a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedjen a munkavállalók munkaidőkerete.  A Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete (BDSZ) szerint a javaslat elfogadhatatlan. (http://www.napi.hu)

Bővebben...


Elég a fegyverkezésből, ki a NATO-ból!

Légvédelmi rakétarendszert venne Románia a Raytheon nevű amerikai vállalattól, ezzel megerősítve az ország védelmét – írja a Reuters. Az amerikai Patrióta-rakéták megvásárlása központi eleme a román hadászat korszerűsítésének – tájékoztatott a romániai védelmi minisztérium szóvivője. Románia 2004 óta NATO tag, tavaly az éves bruttó bevétel mintegy 1,7 százalékát fordította védelmi kiadásokra, idén pedig 2 százalék a cél. (http://privatbankar.hu)

Bővebben...


Mi lesz Leninnel?

Az orosz kormánypártok április 20-án, két nappal Lenin születésnapja előtt törvényjavaslatot terjesztettek be. Javasolják: szüntessék meg a Lenin Mauzóleumot, és Lenint temessék el! Az Oroszországi Föderáció Kommunista Pártja és a társadalom jelentős része ellenzi ezt. (http://www.kp.ru)

Bővebben...


Szakszervezetek, előre!

"A parlament és a magyar kormány a multinacionális cégek, legfőképp a járműipari munkáltatók nyomására meg akarják változtatni a munkavállalók hátrányára a munkatörvénykönyvét úgy, hogy az eddig is korlátlan lehetőséget adó egy éves munkaidőkeretet, vagy elszámolási időszakot három évesre alakíthassa a kollektív szerződésben. Az AHFSZ, amely a járműipari vállalatok munkatársait jelentős létszámban képviselő szakszervezetek akciószövetségének egyik alapító tagja kijelenti, hogy nemet mond a törvényváltoztatási javaslatra!" - olvasható az Audi Hungária Független Szakszervezetének közleményében. (http://www.ahfsz.hu)

Bővebben...


EU-tervek: csöbörből vödörbe

Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrendszerét, hogy minden ország sikeres lehessen - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Hungarian Business Leaders Forum (HBLF) pénzügyi csúcstalálkozón. (http://www.mti.hu)

Bővebben...