Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. április 18., kedd

22.071 - Hatalmas hóvihar tart Magyarország felé! > 2017. április 18.

Berceli Balázs | 2017. április 17. 12:35 | 
Teljesen megbolondul az időjárás! Hatalmas hóvihar tart Magyarország felé! Mutatjuk mikor csap le:

Hidegfront érkezik, csapadékos, hideg, szeles idővel. Hegycsúcsainkon átmenetileg havazhat is. Kedden egy újabb hidegfront érkezik, mely többfelé...

Hidegfront érkezik, csapadékos, hideg, szeles idővel. Hegycsúcsainkon átmenetileg havazhat is.

Kedden egy újabb hidegfront érkezik, mely többfelé hoz záporokat, nyugaton akár az ég is megdörrenhet. A szél sok helyen megélénkülhet, északnyugaton erős északnyugati széllökések is lehetnek. A hajnali 1-6 fokot követően délután 10-15 fokot mérhetünk.

Hideg, szeles, kellemetlen idő

Ez a hidegfront térségünk felett hullámot�mot vet, így jelentősen meghatározza a hét közepének időjárását. Szerdán országszerte csapadékos idő lesz a jellemző, a Dunától keletre eső tájakon jelentős mennyiségű eső várható. Ugyanakkor a magasban egyre jobban lehűl a levegő, így átmenetileg a magasabb hegycsúcsainkon havas eső, havazás is előfordulhat. Szeles lesz az idő, sokfelé erős, viharos lökések kísérhetik az északias szelet, a Dunántúl magasabb tájain akár 80 km/h körüli lökések is előfordulhatnak. Jelentősen mérséklődik a nappali felmelegedés, a hideg hajnalt követően napközben mindössze csak 4-9 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön is számíthatunk még csapadékra, de már kisebb mennyiségre, mint szerdán, ugyanakkor ezen a napon is előfordulhat átmenetileg a hegycsúcsainkon havas eső, havazás. Még szeles lesz az idő, és továbbra is kimondottan hűvös lesz, csak 5-9 fokot mérhetünk napközben.

Pénteken már szárazabb, naposabb időre van kilátás, de még erős lehet az északias szél. Valamelyest fokozódik a nappali felmelegedés, de még mindig hűvös időre kell készülnünk. - idokep.hu