Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 20., szerda

299 - Nyílt levél folytatása 2. Dr. Horváth Ágnes Egészségügyi miniszter asszonyhoz.

Von: Sorstársak Egyesülete [mailto:sorstarsak@freemail.hu]
Gesendet: szerda, 2008. február 20. 16:02
An: Kutasi József
Betreff: piac a kórházban II.rész

 

Nyílt levél folytatása    2.

 

Dr. Horváth Ágnes

Egészségügyi miniszter asszonyhoz. 

 

Mielőtt még bárki azt gondolná, hogy a mindennapok problémája, az egészségügyben átélt, tapasztaltak leírása, az embertársaim tájékoztatása, figyelemfelhívását, felbujtásnak minősítené, kérem, mellőzze.  Párt és politikamentes vagyok, de lakásmaffia áldozat igen, és túlélője a napjainknak. Az élet hozta és sajnos, jelenleg is bent fekszik Édesanyám a kórházban, nem mehetek el a saját és a mások által vélt, valós helyzet mellett. Ez is velünk történik.

 

Személyes széf minden betegnek Forrás: Egészségügyi Minisztérium » 2007.12.17. : 2008. február 15-től minden kórházi ágyhoz tartoznia kell egy személyes széfnek is...

Az egészségügyi miniszter 2008. február 15-től előírja, hogy minden kórházi ágyhoz tartoznia kell egy személyes széfnek is. A kórházi minimumfeltételeket meghatározó rendelet kiegészül azzal a ponttal, hogy az eddig is kötelező éjjeliszekrény mellett elektronikusan zárható széfet is el kell helyezni. (Azért van szükség elektronikus zárra, mert egyébként a kulcs is ellopható. A zárható személyes széfekben mindenki biztonsággal tárolhatja a mobiltelefonját, az ékszereit és a pénzét is.

A beszerzést az intézmények végzik, és a társadalombiztosítás fizeti a vizitdíjnak és a napidíjnak köszönhető megtakarításból. Egy széf ára kb. 8-9 ezer forint, 70 ezer ággyal számolva ez összesen 600 millió forintos kiadást jelent, amit az intézmények még december végéig megkapnak.

 

Tisztelt miniszter asszony! Ha csak már ez hiányozna a minimum feltételekből, de mit tűzött ki maximum feltételeknek? Tapasztalatom  a minimumfeltételek alatt működnek egyes kórházak.

 

Volt –e pályázat kiírás?  Melyik közelálló cég gyártja le? Tessék mondani és hova írja fel a kódot a beteg aki örül, hogy él? a széf elejére ?  Az édesanyámtól 2008.február 17-én lopták el az igazolványt, pénztárcát.  Nem széfre van szükség, hanem portásra aki, megnézi tényleg ott fekszik-e az a beteg, akit rokonnak neveznek az illetéktelen árusok. ők mennyi tb. járulékot fizetnek? Sajnos párhuzamba kell állítanom a lakásmaffia működésével, a kórházi áldozatok számát. érkezett levélből idézet: „ a városunkba és a környező tanyavilágban több száz állati sorban tartott rabszolga tengődik, persze tartóik csak idős rokonnak neveznek.”

 

Egészségügyi miniszter asszony! Tessék példamutató magatartással élni a magyar állampolgárok felé, ha igaz, ha nem, a pletyka, hogy Ön is az anyai szerepre készül. Bízunk benne, hogy a nép kórházát az Ön által kitalált, kialakított jelenlegi áldatlan állapotokat és az általa nyújtható szolgáltatást fogja igénybe venni. A MAGYAR ÁLLAMPOLGÁROK létszámának növelésére is szükség van, mivel csökkenő tendenciát mutat. Külföldiekké annál jobban nő. Jó érzéssel, nyugalommal, biztonságban fekszik be a kórházba. Már nem tudom milyen meglepetések érnek látogatás alkalmával, gyógyulás közepette éppen csak fertőzést kap a beteg, vagy kibírja, vagy nem.

83 éves bátorság, és a tolvaj visszajár. Tegnap elkapta az anyukám a roma nőt aki természetes elegánsan felöltözve másik ruhában. Rákérdezett, el is sietett a helyszínről.

élelmezés, felszerelések, régi, koszos éjjeliszekrény, új széf az összhang nagyon jó lesz. Mennyi pénzbe kerül a széf és a szavazás? több millió, nem jobb lenne a hazai egészségügyi ellátásra, szolgáltatásra fordítani?