Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 22., péntek

317 - Kenessey Csaba: A Neue Zürcher Zeitung évtizedek óta magyarellenes felfogású híreket, cikkeket jelentet meg, többnyire a Prágában állomásozó dr.

http://www.bajornaplo.de/bild/bajnaolog.jpg

 

Végre - beperelték magyargyalázásért a NZZ-t!

 

2008. februáar 22

 


Egy nyugati magyar cselekedett. Kenessey Csaba az MVSZ svájci tagozatának főtitkára feljelentette a Neue Zürcher Zeitungot a magyarság gyalázásáért. Az újság az egész magyar népet teszi felelőssé a II. VH. zsidódeportálásai miatt. Ideje fordítani a kommunikáció irányán. Meg kell látni, hogy ha a háború alatt a Horthy Miklós alatti kormányok másképp cselekszenek ahogy cselekedtek, akkor a német megszállás hamarabb következik be és a zsidóság deportálása teljes lett volna.


Magyarország a német megszállásig zsidóság menedékhelye volt. Megszállás nélkül a deportálás sem következett volna be. A hatósági deportálások mellett pedig az egész országban folyt a lakossági zsidómentés. Horthy a megszálló német birodalom ellenében is meg tudta menteni a budapesti zsidóságot. A háborúból való késői - ezért kudarcra itélt - kiugrás a zsidóság védelmét is szolgálta. A késői kiugrás a nyugati hatalmak halogatásának is volt köszönhető. Tehát elmondható Magyarország áldozatot hozott a zsidóságért. Vesztesek lettünk a háborúban, talán azért is, hogy minél több zsidó meneküljön meg.

Kenessey Csaba:
A Neue Zürcher Zeitung évtizedek óta magyarellenes felfogású híreket, cikkeket jelentet meg, többnyire a Prágában állomásozó dr. Ulrich Schmid tollából. Ezen tevékenysége ellen folytatok állandó harcot, eddig eredménytelenül, vagy csak kis átmeneti sikerekkel.

A pénteki kiadás turisztikai rovatában egy Christoph Braendle nevű tudósító hosszú, képekkel ellátott cikket írt a magyarországi, különösen a budapesti zsinagógákról. Ennek kapcsán természetesen megemlítette a holokausztot is, számadatait igen érdekesen, egyéni módon, hozta a nyilvánosságra: háború előtt élt Magyaroszág területén 800 000 zsidó, ma 200 000-et számlál a zsidó közösség, ergo 600 000-et elpusztítottak…

Nem akarok a számokkal vitába szállni, nem érdemes, hisz sokan kivándoroltak, az első számban benn foglaltattak az elszakított területek számai is stb. Azonban volt a cikknek egy kitétele, ami ellen felléptem: „a nácik (nyilasok) rövid pár hónapos regnálása alatt nem lehetett volna egy ilyen nagy számú embertömeget deportálni és kivégezni, az egész magyar nép hathatós támogatása és közreműködése nélkül…“

Ez már felháborító és én, mint a MVSZ Svájci Tagozata főtitkára, ezen kitétel és az egész magyar népet sértő, hazug kijelentés ellen az ügyészségen feljelentést tettem, mivel az ilyen, népeket, vagy más közösségeket támadó kijelentést a svájci törvények büntetik.

A levelemet az ügyészség január 21.-én  kapta meg, azt hiszem hamarosan eljárást fognak indítani a NZZ ellen.

Egyidőben levelet írtam a NZZ főszerkesztőjének, Markus Spillmann úrnak és kértem, adjon írásban választ arra, mi az oka az általa fémjelzett újság állandó magyarellenes magatartásának. Felhívtam a figyelmét arra is, hogy mind levelemet, mind az ő válaszát Magyarországon publikálni fogom.

Olvassa eredeiben az NZZ cikket.
http://www.nzz.ch/magazin/reisen/wo_synagogen_strassennamen_tragen_1.652572.html

ÚDK: Egy nyugati magyar cselekedett. 1945 után majd '56-ban a magyarság elitjét elüldözték Magyarországról. Az elcsatolt területekről is menekülni kellett a magyar elitnek. Pedig mennyire hiányoztak ők és gyerekeik, sőt unokáik is a (rendszer)módszerváltás után. És hiányoznak ma is.

Bajor Napló: aztán reményeink szerint folytatódik a Süddeutschen Zeitunggal.

 

 

© Bajor Naplo 2008 – München Alle Rechte vorbehalten! Minden jog fenntartva! All rights reserved!