Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 26., kedd

344 - Kövér László arról is szólt, hogy a bűnösök megnevezése nélkül nem adható erkölcsi elégtétel a bűnöket elszenvedőknek

 

*** www.nemzetihirhalo.hu ************* 

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-abcug-k.gifKövér László: Nincs kegyelem a kommunista gyilkosok számára

2008. Február 24. 18:04 Abcúg.hu

A kommunizmusban az a legrosszabb, ami utána következik - jelentette ki Kövér László vasárnap a Pest megyei Csömörön, a kommunizmus áldozataira emlékező ünnepségen. Kövér arról is szólt, hogy a bűnösök megnevezése nélkül nem adható erkölcsi elégtétel a bűnöket elszenvedőknek.

A Fidesz országos választmányának elnöke úgy fogalmazott: a kommunista rendszerek látszólag eltűntek, beláthatatlan struktúrái és nagyon is látható egykori képviselői, haszonélvezői azonban ma is itt vannak közöttünk, megmérgezve az életünket.

A kommunizmus arra is figyelmeztet - húzta alá a politikus -, hogy az abszolút elviselhetetlen és a hétköznapi elviselhető között a határok könnyen elmoshatók, és ezek a határok az egyes emberekben belül vannak. Egy angol gondolkodót idézve hozzátette: "a gonosz győzelméhez elég ha a jók tétlenek maradnak. Amikor emlékezünk, akkor tehát önvizsgálatot is kell tartanunk, mit tettünk azért, hogy a világ jobb legyen."

Kövér László arról is szólt, hogy a bűnösök megnevezése nélkül nem adható erkölcsi elégtétel a bűnöket elszenvedőknek. 100 milliónyi mártír és sok 100 millió életben maradt áldozat szenvedéseit gyalázza meg, aki nem hajlandó a nácizmus és a kommunizmus gaztetteivel szemben az elutasítás gesztusával viszonyulni. Nem szabad semmiféle mentséget vagy magyarázatot keresni e bűnökkel, a bűnök elkövetőivel kapcsolatban - hívta fel a figyelmet Kövér László.
Forrás: MNO