Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 23., szombat

326 - Prof. Dr. Bokor Imre a Justitia Bizottság elnöke - SVAJC

 

Von: Dr Bokor Imre [mailto:bokorimre@t-online.hu]
Gesendet: szombat, 2008. február 23. 15:44
An: Kutasi József;
Betreff: Prof. Dr. Bokor Imre a Justitia Bizottság elnöke - SVAJC

 

 

 

 

 

                                                                          

                           KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNYEK, KÉRDÉSEK, ÉSZREVÉTELEK

 

                                                                                       I.

 

VÁLASZTÁSI CSALÁSOK

       Az SZDSZ  csalással lebonyolított elnökválasztási  procedúrája jelentős mértékben „gazdagította” az SZK(b)P XVII. Kongresszusán,  a  Rákosi-éra „kékcédulás” választásán és a Gyurcsány-féle puccs, valamint választás során   alkalmazott   gyakorlati fogásokat. Alapelvükből kitűnik, hogy a hatalom és a vagyonszerzés érdekében hazudni, lopni vagy csalni nem szégyen, sőt némi fondorlatos magyarázkodással érdemként is elkönyvelhető!

        Kókáék csupán Lenin, Sztalin, Hruscsov, Brezsnyev, Rákosi, Kádár, valamint   Gyurcsány  jól bevált módszereit adaptálták, miközben elfelejtkeznek arról, hogy  előbb vagy utóbb oda jutnak, ahová a felsoroltak többsége: a történelem szemétdombjára…

       A témához kapcsolható Kóka átszerkesztett nyilatkozata: „„Akiről kiderül, hogy csalt a választáskor, annak MENNEM  kell az SZDSZ-ből””

II.

A KÉTSZERES DEMSZKY-DÍJAS

        Vádat emeltek az egykori főrendőr, a vaksi és hazug Gergényi ellen, mert számos esetben megsértette a rendőrségi törvényt vagy túllépte a hatáskörét.

        Ha a vádak igazolást nyernek, akkor Gyurcsánynak és Demszkynek is (mint társtetteseknek) felelniük kell a 2006. október 23-án történt rendőri brutalitásokért, hiszen Gergényi  közvetve vagy közvetlenül  tőlük  kapta az utasítást (cinkos támogatást), sőt  Demszkytől a sebtében „kiutalt”  kettős kitüntetést, amit meg is érdemelt  a „viperák”, a „gumilövedékek”, a  „gázvetők”, a lovas-rendőrök, a „locsoló-kocsik” újszerű (tömeges) alkalmazásáért, nem beszélve a  „MŰVELETI TERÜLET” elméleti és gyakorlati bevezetéséért.

       Mindezek ellenére,- félő, hogy a „balhét” egyedül viszi el, de még félőbb, hogy egyedül sem, mert bekerül abba a „szemétgyűjtőbe”, amelyben az olajszőkítők, a MALÉV-esek, a MÁV-osok, Tocsik, Princz, Szabadi, Zuschlag,  Aba (Botond) és mások ügyeit „dunsztolják”.

III.

DEMSZKY   4 -ES METRÓJA

         A fizetett hirdetésben megjelentetett hazugságáért 1990-óta főpolgármesterkedő Demszkynek sikerült gazdátlanná tenni Budapestet, és elérni, hogy egyetlenegy létesítmény vagy a főváros lakosságát pozitív értelemben érintő rendelet se kötődjön a nevéhez. 

Több ezer forintos értékű jutalomtárgyra számíthat az, aki hitelesen igazolja, hogy létezik olyan város vagy nagyközség hazánkban, amely fejlődése nem előzte meg a fővárosét.

         Kimagasló,- mézesmadzagos ígéreteinek csúcsát képezte a 4-es Metró-vonal kiépítésének refrénszerű ígérgetése, de már az első káoszba fulladt „kapavágásból” kitűnt, hogy még az útépítés irreálisan magas (horribilis) költségeit is felülmúló (!),  Európa-és a világ legdrágább, valamint   leghosszabb ideig épülő  földalattijára lehet büszke, a folytonosan önmagát mutogató, látszattevékenységet  végző főpolgármester.

IV.

SZÉFEK A GYÓGYÍTÁSBAN

         Az orvosi és az egészségügy szervezési vonalon kimagasló dilettantizmust felmutató, országjáró Horváth Ágnes varázserőt tulajdonít a vizitdíjnak és a betegszobákba felszerelendő széfeknek.    Matematikai ismereteinek teljes hiányát jelzi, hogy képtelen komplex módon értékelni a széfekre fordított költségkihatásokat és mindazon problémákat, amely a  használatba-vételük  során keletkezik.

          Horváth Ágnes miniszterkedése alatt ugrásszerűen növekedett a bürokrácia, az egészségügy teljes területén. Csökkent az egészségügyi dolgozók (orvosok, nővérek és asszisztensek) egy betegre fordítható szakmai időtartama és  az orvosok létszáma, növekedett a vizsgálatra (kezelésre) jelentkezők várakozási ideje, beleértve a számítógépekkel szépen ellátott gyógyszertárak ablakocskái előtt  eltöltött várakozást, mivel a gyógyszerészek is  agyon lettek terhelve olyan ellenőrzési és dekódolási műveletekkel, amelyek az Egészségügyi Minisztérium már-már  idült, betegesen gyanakvó  elgondolásának   szüleményeként  terjednek  és terebélyesednek,  újabb-és újabb idióta ötletekkel.

           Horváth Ágnesnak csupán az arroganciája haladja meg az eddig ismert (funkcionált) egészségügyi miniszterek szakmai és személyiségi mutatóit, de az viszont magasan…

           Joggal állítható, hogy egy elefánt a porcelánboltban nem végez nagyobb pusztítást, mint Horváth az egészségügyben. Ez az állítás  azokkal  az áldozatokkal is bizonyítható, akik a Horváth-féle  reformintézkedések  eredményeként költöztek át a túlvilágra. 

V.

UTCÁRA KERÜLTEK A SKIZOFRÉNEK

            Kapcsolódva az előző témához, sürgős vizsgálatot és intézkedést igényel, hogy mi legyen azokkal az utcára került skizofrénekkel, akik között számos ön-és közveszélyes egyén  is van.  Az sem kizárt, hogy a kormányból néhányan szintén pszichiátriai kezelésre szorulnak, mert bizonyítható, hogy  százezrek vagy/és milliók létét  veszélyeztetik.

           Már többször javasoltam, hogy a különféle foglalkozást űzők számára előírt orvosi  (foglalkozás-egészségügyi) vizsgálatokat ki kell terjeszteni azokra is, akik  akár helyi, akár országos jellegű, vagy nemzetközi kihatású  döntéshozatalra jogosultak, illetve  abban meghatározó szerepet játszanak (államfők, miniszterelnökök, országgyűlési képviselők, miniszterek, államtitkárok, bírák, ügyészek, stb., stb.).  Ha hasonló kontrollt bevezettek volna az egyes civilizációk  vagy  társadalmi formák kialakulása, valamint  megerősödése során, akkor ma - nagy valószínűséggel -,  szegényebbek lennénk pl.: Tiberius, Caligula, Néró, Rettegett Iván,  Napóleon, Mao Ce-tung, Lenin,  Hitler, Sztalin, Tito, Pol Pot, Honecker, Kun, Szamuely,  Szálasi, Hruscsov, Kádár vagy más  despoták neveivel (és tetteik ismereteivel), nem beszélve arról, hogy  megszámlálhatatlan milliók mentesültek volna  a rossz döntések vagy  a terror következményeitől: a  nyomortól,  a szenvedéstől, a kiközösítéstől vagy  a pusztulástól! 

           A mai magyarországi helyzetre leszűkítve ezt a kérdést, érdemes lenne vizsgálat tárgyává tenni, hogy kik vállalnák ezt az alkalmassági megmérettetést, és hányan akadnának fenn a „szűrővizsgán” a „legfelsőbb” politikai (és társadalmi-szakmai)  vezetők köréből?

A vizsgálatra jelentkezőket figyelmeztetni kell arra, hogy pozitív pszichiátriai diagnózisuk esetében (kórházi kapacitás hiányában) az utcán bolyonghatnak az elmúlt hónapokban kiebrudalt betegtársaikhoz csatlakozva.

            1923-ban Behtyerev (Vlagyimir Mihájlovics), világhírű orosz pszichiáter és neurológus  megállapította, hogy Sztalin parainoiás tünetekben szenved, és életével  igazolta  a diagnózis helyességét, mert  1927-ben Sztalin kivégeztette. 

Ha Gyurcsány Ferenc vagy Horváth Ágnes esetleges vizsgálata is paranoiás tüneteket mutatna,   akkor (ma  még) nem kell attól tartania a vizsgálatot végző szakorvosnak, hogy Behtyerev sorsára jut.  Meg sem sértődhetnének az érintettek, hiszen a paranoia is egy betegség a sok száz vagy sok ezer között,   azt is kezelni kell, mint a gyomorfekélyt vagy a torokgyulladást.

VI.

LAMPERTH STABIL  MUNKAHELYE

            Az EMEREGY Kossuth Rádióból is megtudhattuk azt az örvendetes hírt, hogy Lamperth Mónikának stabil helye van Gyurcsány kormányában.  Ebből következik, hogy számtalan tanácsadója és külső bedolgozója sem kerül a hajléktalanok tanyájára.

            Valójában,- ennyi szolidaritás elvárható volt a hazug miniszterelnöktől, a hazug minisztere irányába,  aki nemrégiben értékelte saját teljesítményét a tévé kamerája előtt, és csupán egyetlenegy tevékenységére, az esélyegyenlőség képviseletére volt nagyon büszke, ami sokéves munkásságának és tanácsadói tevékenységének olyan szerény és semmitmondó teljesítménye, amelyet egy nyugati kormányfő egy centtel sem jutalmazna.

            Azt azonban figyelembe kell venni, hogy Gyurcsány munkahelye távolról sem olyan stabil, mint ahogyan sokan gondolják, ezért Lamperth jövője is bizonytalannak látszik, bizonytalanabb, mint a hajléktalan kutyájának a vacsorája.

 

 

 

VII.

 

PUTYIN ÉS LENIN

            Putyin szerint Koszovó függetlenségének kikiáltása precedens értékű lehet, egy olyan bot, amelynek  két vége van és  egyszer visszaüthet a NATO-ra.

            Lenin is precedens értékűnek tartotta Finnország függetlenségének kikiáltását 1917-ben.  Azonnal  kapcsolatba lépett a finn kommunisták vezetőjével, Kuusinen elvtárssal, és a Finnországban állomásozó szovjet  hadtest a finn kommunisták támogatásával  megkezdte a hadműveletet az új finn törvényes  kormány  csapatai ellen,  Finnország  bekebelezése érdekében.  A hadművelet kudarcba fulladt, csupán több mint két évtized elteltével, Sztalinnak sikerült - hatalmas véráldozat árán -, a Szovjetunió  területét megnövelni a  finnektől  „elcsikart” kb. 160 négyzetkilométernyi területtel.

            Meglehet, hogy Putyin Lenintől tanult, csupán az  kérdéses, hogy mit és milyen mélységben…

VIII.

NEUE  ZÜRCHER  ZEITUNG    

             A magyarellenes  NZZ  múlthét pénteki kiadásában Christoph  Braendle  tudósító „csillogtatta” meg  rendkívül   hiányos   történelmi   ismereteit,  és  drámai  kitételekkel ecsetelte, hogy: „ A magyar nácik (nyilasok) rövid pár hónapos regnálása során nem lehetett volna  600 ezer zsidót deportálni és kivégezni, az egész  magyar nép hathatós támogatása és közreműködése nélkül”.

              A Svájcban élő Kenessey Csaba, az MVSZ Svájci Tagozata főtitkára, az egész magyar népet sértő, hazug kijelentés ellen,- magyargyalázás miatt-, feljelentést tett az ügyészségen a szerző ellen.

              Célszerű lenne az illetékes magyar szerveknek is megfelelő lépéseket tenni a történelmi igazság és a magyarság védelme érdekében, mert  egyre gyakrabban fordul elő (itthon és külföldön), hogy egyes személyek vagy szervezetek  részben tudatlanságból, részben elfogultságból vagy saját-és mások  bűneik  leplezés érdekében  a magyar népet teszik felelőssé a holokausztért. 

              Vita tárgyát nem képezheti, hogy Európában, a hitleri csapatok által megszállt területeken,  már 1938 márciusától (az Anschluss befejeztével)  megkezdték a zsidók deportálását,  és gyakorlatilag  likvidálták a csehszlovák, lengyel, görög, román, jugoszláv, belga, norvég, holland, majd a francia és az ukrán zsidóság döntő többségét.

             Magyarország volt az a sziget, ahol a német megszállásig  nem volt deportálás, és Horthy volt az egyedüli  európai államfő, aki nemet mert mondani Hitlernek,  befogadta és védte a hazánkba menekült lenyel, osztrák, szlovák román, szerb és horvát  zsidókat, miközben a svédek gerince meghajolt Hitler előtt, a svájciak pedig  reszketve tűrték  a   GESTAPO  nyílt randalírozását  hazájukban, és  semlegességüket féltve (éveken át) szót sem emeltek a tudomásukra jutott deportálásokról.

            Nem ártana  felajánlani Christoph  Braendle  számára egy történelmi továbbképzést (elvállalnám ennek levezetését mindennemű anyagi ellenszolgáltatás nélkül), de addig is  hivatalosan tiltakozni kellene a nagy nyilvánosság  elé tárt,   elfogult, hazug és  sértő  irományának megjelentetéséért.

            Érdemes lenne azt is megtudni, hogy mit tett vagy mit tesz ennek a kérdésnek a rendezésében a Bernben tevékenykedő nagykövetségünk, illetve nagykövetünk, nem sértő-e számukra, a magyar nép egészére sarat dobáló, dilettáns, bunkó és a karalábé IQ-ja alatti értékkel rendelkező zsurnaliszta tevékenysége? Kapott-e Göncz Kinga  külügyminiszter jelzéseket a NEUE  ZÜRCHER  ZEITUNK  igaztalan (folyamatos)  magyarellenes  fellépéséről?  

            Bátorkodom mindezeket a közvélemény elé tárni, a magyar nép védelme érdekében, és  ha az illetékesek  nem teszik meg a szükséges lépéseket, akkor megígérem, hogy megtalálom a módját annak, hogy  Christoph Braendle  eligazodjon a számára ismeretlen történelmi kérdések útvesztőiben.

 

                                                                                                                         (Prof. Dr. Bokor Imre)

                                                                                                                        a Justitia Bizottság elnöke