Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 29., péntek

386 - Molotov-koktél Piliscsabán - II. Magyar Bál Szentendrén! - Az MPSZ sepsiszéki sajtótájékoztatója

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/fejlecnepszavazas.jpg

 

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: péntek, 2008. február 29. 18:42
An: Kutasi József
Betreff:
Molotov-koktél Piliscsabán - II. Magyar Bál Szentendrén! - Az MPSZ sepsiszéki sajtótájékoztatója

Molotov-koktél Piliscsabán
2008-02-22 15:11:02 Hidlap.net

Molotov-koktélt dobtak a Piliscsabáért Egyesület tagjának, Deli Árpádnak a házára tegnap éjjel. A civil szervezet aktivistája reggel vette észre a koromnyomokat otthona falán, illetve a mellette heverő cserepeket. Deli Árpád szerint nincs személyes ellensége, ám az tény, hogy az egyesület a Levegő Munkacsoporttal közösen tett feljelentést nemrégiben egy természetkárosítási ügyben. A rendőrség rongálás gyanúja miatt indított nyomozást.


www.hungariatSZENTENDREI NEMZETI KONZERVATÍV KÖR RENDEZÉSÉBEN

II. Magyar Bál Szentendrén!

2008. március 29.szombat, Barcsay Jenő Általános iskolában (Püspökmajori lakótelep)

18.00 vendégvárás
vacsora, zene, tánc, értékes tombola nyeremények

FELLÉPNEK:

- Csángó népdalok, Mátyás Szilvia (furulya), Ferencz Ibolya (ének)
- Vesztergám Miklós tárogatós
- Dörner György színművész

Tombola- fődíj!
2 fő részére 1 napos Pozsonyi kirándulás, a FORGÓ TRAVEL (utazási iroda) felajánlásával.

Belépőjegyek korlátozott számban, elővételben rendelhetők: 06/20-485-6790 tel.számon, vagy a (2008...@vipmail.hu) e-mail címen.

A belépőjegy ára 3900ft/Fő, ami tartalmazza a vacsorát!

Az egyesület a befolyt összeg egy részéből, szokásához híven szentendrei oktatási intézményeket támogat.
www.szentedreinkk.hu

 


Az MPSZ sepsiszéki sajtótájékoztatója
2008. február 28.

Románia államelnöke újabb Háromszéki jelenlétének fontos üzenete van. Megállapíthatjuk, hogy semmi sem történik véletlenül, miként nem volt véletlen Szerbia elnökének bukaresti villámlátogatása sem. Băsescu elnök ittléte a Koszovói szimpátiatüntetés után és az SZNT ülés alatt egyértelművé teszi, hogy az államelnök híve a decentralizációnak, az autonómiának, melyet több alkalommal hangoztatott nemcsak Koszovó, hanem Románia térségei kapcsán is. Nemrégi ittléte, nyilatkozatai igazolják, hogy az autonómia elérése nem reménytelen törekvés a székelység számára. Ami az elnök etnikai autonómiától való elzárkózását illeti, talán tanácsadói felületes tájékoztatásának köszönhető, ugyanis a helyi közösségek Székelyföldön többségében magyar nemzetiségűek, ezért a demokratikus közösségi akarat is erőteljesen magyar indíttatású, ami természetesen magába foglalja a székelyföldi románság demokratikus jogainak képviseletét is. Csak üdvözölni tudjuk újólag az államelnök kiállását a román nyelv ideg en nyelvként való tanítása érdekében, s ígéretét, hogy minden Alkotmány szabta lehetőségét latba fogja vetni annak megvalósításáért. Szervezetünk is több éves harcot folytatott ezen cél elérése érdekében.

A Magyar Polgári Szövetség sepsiszéki szervezete, mint az SZNT autonómia törekvéseinek támogatója, üdvözli Tamás Sándor és Antal Árpád parlamenti képviselők azon felismerését, hogy az SZNT-nek és az RMDSZ-nek tárgyalóasztalhoz kellene ülnie, mivel véleményük szerint az SZNT jó úton halad. Elismerő nyilatkozatuk abban viszont sántít, hogy úgy teszik azt, mintha ők kívülállók lennének, mintha ők nem erősbítenék az RMDSZ sorait. Éppen ezért megkérdezzük a háromszéki RMDSZ-es képviselőktől, hogy a puszta kijelentésen kívül kívánnak-e valamilyen lépéseket tenni, vagy léptek-e már, hogy elkezdődjön a tárgyalás, mivel meggyőződésünk, hogy az SZNT-n nem fog múlni az. Ugyanakkor arra is kíváncsiak vagyunk, hogy látnak-e esélyt legalább kampányidőben a tárgyalások létrejöttére, mert ha nem, akkor érthetetlen számunkra, hogy mit keresnek még ezek után is az RMDSZ soraiban? Băsescu elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyarság aknázza ki jogainak elérésében a törvényes kereteket, melyek még sok lehetőséget tartogatnak. Éppen ezért jogosan feltételezhetjük, hogy éppen ez a két képviselő lesz ezúttal az SZNT statútumának parlamenti előterjesztője, mivel nekik van lehetőségük a törvényes keret eme formájának kiaknázására.

Bár számoltunk vele, mégis megdöbbentően hatott Demeter János megyei tanácselnök azon kijelentése, hogy Székelyföld fejlesztési stratégiája nincs kidolgozva. Azt sem értjük, hogy nyilatkozatában miért részletezte, hogy egy ilyen stratégia kidolgozása szakembereket feltételez, ugyanis akkor jogosan gondolhatjuk, hogy a megyei tanács alaposan felduzzasztott apparátusát a klientúra köréből választották ki, s a versenyvizsgán nem a szakemberek részesültek előnyben. Demeter János, és a megyei tanács vezérkara ezúttal is bebizonyította, hogy a nagyotmondáson, a hangzatos irodanyitásokon, táblaavatásokon és szövetségeken túl tartalmi munkát gyakorlatilag nem végzett. Tudomásunk szerint Székelyföld parlamenti képviselői a térség közösségi érdekeit képviselik- legalábbis deklaratívan. A fejlesztési stratégia hiányában viszont jogosan állíthatjuk, hogy 18 év alatt pusztán a pártérdeknek voltak szószólói mindenféle megalapozott stratégia hiányában.

Gazda Zoltán, az MPSZ sepsiszéki szervezetének elnöke