Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 22., péntek

318 - A sikeres referendum mind a baloldalt, mind a teljes magyar belpolitikai erőteret átrendezheti - fogalmazott a Magyar Nemzet Online-nak Lezsák S

 

http://www.bajornaplo.de/bild/bajnaolog.jpg

 

NAPIHÍR

2008. február 22., péntek

Gyurcsány akár március 15-e előtt befejezheti?

A sikeres referendum mind a baloldalt, mind a teljes magyar belpolitikai erőteret átrendezheti - fogalmazott a Magyar Nemzet Online-nak Lezsák Sándor. Az Országgyűlés alelnöke - aki a Nemzeti Fórum elnöke is - úgy véli, hogy Magyarországon az összes iskola veszélyben van, hiszen az oktatást a pénzügyi logika mentén odadobták a piac farkastörvényeinek, ahol a rövid távú fiskális szigor áll szemben az értékteremtéssel. Csak a kis létszámú iskolai osztályokban van lehetőség arra, hogy személyes kapcsolat alakuljon ki a gyermek és a pedagógus között - hívta fel a figyelmet Lezsák Sándor, aki családjával együtt megy el a március 9-i népszavazásra.

megjegyzés  a BN részéről: hülyének nézik a Tisztelt Választópolgárokat. Miről beszél Lezsák? Ez lenne a probléma ma Magyarországon? Mi ez az egész népszavazásdi, játszunk demokratát a maffiával szemben??? Ezért nem halad előre semmi otthon, mert az ellenzék is csak a szereplésre törekszik, nem az aktiv, nemzeti politikára.
Népszavazás, tanügyi problémák, egészségügy? Általános ellenzéki locsogás, az igaz problémák ráhangolása nélkül. Csak emiatt a megjegyzés miatt lett ennek a marhaságnak hírértéke a Bajor Napló számára.
Kígyós Antall Neugierig

Sajtószolgálatunkhoz több érdeklődő levél érkezett, amelyben a levélírók jelezték, hogy
nem elérhető az ÁrpádHír Világtelevízió honlapja
(www.arpadhir.hu).

Érdeklődésünkre az ÁrpádHír tévé ügyvezetője, Gyetvay György Gergely elmondta, hogy kényszerszünetről van szó. Anyagi megfontolásból internet szolgáltatót kívántak váltani, hiszen a korábbi szolgáltató rendkívül magas árat,közel 300 ezer forintot kért havonta a szerver befogadásáért és a sávszélesség biztosításáért. Amikor szándékukat bejelentették, a szolgáltató jogellenesen kikapcsolta és lefoglalta szervert. Ezt a jogellenes lépést annak ellenére tette a szolgáltató, hogy az ÁrpádHír szerződése még hatályos volt.

A lekapcsolt szerver az ÁrpádHír televízió tulajdonát képezi. A hardver értéke másfél millió forint. A rajta tárolt mûsorok értéke meghaladja a száz millió forintot. Az ÁrpádHír pillanatnyi számlatartozása 1.8 millió forint.

A tevékenységének megbénításával okozott kárért az ÁrpádHír Világtelevízió jogi úton kíván elégtételt venni.

MVSZ Sajtószolgálat

Bánó András „tévedése": cotangens vagy körömtépés?

Szakmai alkalmatlanság lehet a menesztés oka

A közszolgálati televízió privatizált reggeli mûsora, a Napkelte sztár-mûsorvezetőjének, Bánó Andrásnak menesztésétől hangos a magyarországi média. Látszólag senki sem érti, miért vált meg Bánó Andrástól a Magyar Televízió. Pedig az elbocsátásnak valószínû, hogy szakmai oka van.

A szocialista párti Karsai József és a fideszes Tarlós István, akikkel Bánó András a közelmúltban készített – indulatoktól mentesnek nem nevezhető – interjút, egymást túllicitálva védik a mûsorvezetőt: Tarlóst nagyon meglepte Bánó menesztése, Karsai pedig felháborodását fejezte ki a – szerinte – sajtószabadságot sértő döntés miatt. Az érintett így nyilatkozott a Klub rádióban: Fogalmam sincs, hogy kinek van velem baja.

Ha túlnézünk a pártpolitikai, figyelem elterelő csetepatén, kézzel fogható bizonyítékait találjuk annak, hogy Bánó András alkalmatlan televíziós mûsorvezetői feladatok ellátására.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) Panaszbizottsága, 2008. január 16-án hozott állásfoglalásának rendelkező részében így fogalmaz: „A Magyar Televízió Zrt. megsértette a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi 1. törvény 4. § (1) bekezdésében foglalt, tényszerû és tárgyilagos tájékoztatás követelményét, amikor a 2007. november 20-án sugárzott „Napkelte" c. mûsorában a mûsorvezető valótlanul azt állította, hogy Laborcz Sándor, aki a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgató jelöltje, Moszkvában, a Lomonoszov Egyetemen végezte tanulmányait, ellentétben azzal a valós ténnyel, amely szerint Laborcz Sándor a Dzserzsinszkij KGB Akadémián végzett."

Az Állásfoglalás indoklásában a Panaszbizottság kifejti: „Az eljáró tanács álláspontja szerint a mûsorvezetőnek lehetősége lett volna tényszerû és tárgyilagos tájékoztatást adni Laborcz Sándor tanulmányaival kapcsolatban, tekintettel arra, hogy a magyar írott és elektronikus sajtóban már jelen mûsorszámot megelőzően is több alkalommal elhangzott, hogy Laborcz Sándor KGB akadémián végzett."

Az elmarasztalt televízió „mûsorvezetője" nem más, mint Bánó András.

Az ORTT testülete által elmarasztalt mûsor ellen Kéri Edit tett panaszt, tudatos félretájékoztatás címén. „A Lomonoszov mérnöki, mûszaki egyetem, ahol mûszaki tudományokat, matematikát, például a cotangenst tanítják, míg a KGB Akadémián belső- és külső elhárítást, kémkedést, lakásba történő behatolást, gumibottal való nyomozást, veseleverést, körömtépést stb. tanítanak" – nyilatkozta, amint arról annak idején hírt adtunk, sajtószolgálatunknak Kéri Edit, az ORTT tárgyalás előestéjén.

Egy ilyen súlyú „tévedés" elegendő ok lehet a mûsorvezető „szakmai" alkalmasságának megkérdőjelezésére.

MVSZ Sajtószolgálat

© Bajor Naplo 2008 – München Alle Rechte vorbehalten! Minden jog fenntartva! All rights reserved!