Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 26., kedd

345 - A magyar társadalom 70 százaléka úgy gondolja, hogy nem érdemes bízni senkiben és a jövőt sem érdemes tervezni -

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: hétfő, 2008. február 25. 19:10
An: Kutasi József
Betreff:
2002 és 2006 között 50-ről 70 százalékra emelkedett azok aránya…

 

 

A magyarok többsége szerint nem érdemes bízni senkiben
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-inforadio-k.gif

2008. február 24., vasárnap 7:30 InfoRádió

A magyar társadalom 70 százaléka úgy gondolja, hogy nem érdemes bízni senkiben és a jövőt sem érdemes tervezni - erre a következtetésre jutott a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének Kutatócsoportja mintegy 4.500 ember megkérdezése után. Kopp Mária professzor, a kutatócsoport vezetője hozzátette: az úgynevezett társadalmi tőke romlása, illetve hiánya nagymértékben hozzájárul a magyarok, különösen a férfiak korai halálozásához.

2002 és 2006 között 50-ről 70 százalékra emelkedett azok aránya, akik szerint a legbiztosabb nem bízni senkiben - mondta az InfoRádiónak a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete Kutatócsoportjának vezetője.

Kopp Mária a mintegy 4.500 ember megkérdezésével készített felmérést ismertetve közölte: a válaszadók 70 százaléka szerint nincsenek közös értékek és a jövőt nem lehet tervezni.

A válaszok alapján arra lehet következtetni, hogy morális válság van a társadalomban - hangsúlyozta. Kopp Mária kiemelte: a felmérés alapján a társadalmi tőke súlyos romlására lehet következtetni.

Ez az adat a szomszédos országokénál is rosszabb - vélekedett a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézete Kutatócsoportjának vezetője.

Ezeknek a tényezőknek komoly szerepe van az idő előtti egészségromlásban és halálozásban, főleg a férfiak esetében - tette hozzá.

Kopp Mária ma délután az InfoRádió Aréna című műsorának vendége lesz.