Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 21., csütörtök

303 - Gyurcsány-kormánynak vissza kell térnie ahhoz a gyakorlathoz...

Von: Péteri Attila Árpád [mailto:pa01@interware.hu]
Gesendet: csütörtök, 2008. február 21. 11:18
An: Kutasi József
Betreff:
A kommunizmusnak csak most lesz vége

 

 Széles Gábor kormányváltást prognosztizál

2008-02-19 Magyar Hírlap

"A Gyurcsány-kormánynak vissza kell térnie ahhoz a gyakorlathoz, hogy a gazdaság állapotáról ne beszéljen összevissza, mert ez azonos az emberek lesajnálásával" - fejtette ki Széles Gábor, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke az Echo Tv Tabuk nélkül című műsorában.

Egy Gyurcsány Ferenccel, Csillag István volt gazdasági és Draskovics Tibor korábbi pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalást felidézve az elnök kijelentette: amikor a megbeszélés alatt a miniszterelnök kizárólag a hibás légkondicionálóval volt elfoglalva, számára egyértelműen kiderült, hogy nem alkalmas a kormányfői tisztségre. A gazdasági helyzetről Széles Gábor azt mondta: a Nyugat is lépéskényszerbe kerül, és további tőkét von ki, mivel a forint árfolyamával és a kamatpolitikával hosszabb távon nem lehet így manőverezni. Hozzátette: "Valószínűleg az év második felében az ország kormányváltásra kényszerül."

Széles Gábor rafinált politikának nevezte azt a jelenséget, amikor "a kormányzati segédcsapatok elmondják, hogy a nagy célok érdekében mindenkinek össze kell fognia". Ezzel csak az a probléma, hogy a megfogalmazott célok rosszak, ezért nem lehet összefogni. A rendszerváltást említve Széles Gábor úgy értékelt: az elsőként kormányzó MDF-nek túl sok kompromisszumot kellett elfogadnia, s ennek a mai napig tartó hatásai vannak. "A kommunizmusnak csak most lesz vége - jelentette ki Széles Gábor -, és ezzel az MSZP úgy átalakulhat, hogy a jövőben valóban szociáldemokrata értékrendet követhet."
(MH)