Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. február 24., vasárnap

332 - Piliscsaba: FM 101,8 ZöldHullámRádió - A zenei és egyéb mûsorokat Stephen D'Agostino amerikai - jelenleg Pilisjászfalun élõ - karmester állítja

 

http://www.zhr.hu/pics/image018.png

 

A Piliscsabáért Egyesület 2007-ben sikeresen pályázott kisközösségi rádió frekvenciára és technikai eszközökre az ORTT-nél, ennek köszönhetõen indulhatott meg az adás 2008. januárjában.

A Zöld Hullám Rádió Piliscsaba rádiója, a mûsorok a piliscsabaiaknak készülnek Piliscsabáról, a településen zajló kulturális, közösségi, vallási élet eseményeirõl és minden olyan kérdésrõl, amely az itt lakók életét érintik. A munkatársak arra törekszenek, hogy a Zöld Hullám Rádió mikrofonja minden fontos eseményen ott legyen.

Mûsoraik készítésében számítanak a piliscsabai polgárok aktív közremûködésére, várják tõlük a híreket, kérdéseket. Remélik, hogy a Zöld Hullám Rádió közelebb hozza az itt élõket egymáshoz, segít nekik megismerni mások örömét, gondjait, és ezzel hozzájárul ahhoz, hogy az itt élõk igazi otthonnak tekinthessék ezt a kedves, szép falut.

A Zöld Hullám Rádió alapító szerkesztõje László Erika újságíró, a Piliscsabáért Egyesület elnöke, aki szerteágazó újságírói pályafutása során a Magyar Rádió angol szekciójában szerzett rádiós tapasztalatot, mint szerkesztõ és riporter.

"A rádió a legközvetlenebb kommunikációs eszköz, gyors és hatékony módja a hírek továbbításának. Hatalmas közösségformáló erõ lehet, ha jól használják. De egyben kétirányú utca is. Ahhoz, hogy valóban a közösség szolgálatába állhasson, szükség van a közösség közremûködésére is. A piliscsabaiaknak is meg kell tanulni élni ezzel az új lehetõséggel. Mi ott leszünk és mindent megteszünk azért, hogy élhessenek vele" - mondta László Erika.

A zenei és egyéb mûsorokat Stephen D'Agostino amerikai - jelenleg Pilisjászfalun élõ - karmester állítja össze virtuóz módon.

A Zöld Hullám Rádió mûsorainak összeállításában részt vesznek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció szakának hallgatói is. Az együttmûködési javaslatunkat dr. Nagy László dékán úr és Kovács Ákos úr, a Kommunikáció Intézet vezetõje is támogatásáról biztosította, amelyért köszönet illeti õket.

László Erika
alapító szerkesztõ