Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. november 3., kedd

3.794 - Lengyel Károly: Köszönet - 1956 Hangjai - Török László összeállítása - A 13 csomagot egyesítette: Kutasi Daniel - 1-től 31-ig




Küldi: Kutasi József
Küldte: Bartucz Lajos



Von: Apu Lengyel
Gesendet: kedd, 2009. november 3. 6:41
An: Kutasi József
Betreff: Köszönet - 1956 Hangjai - Török László összeállítása - A 13 csomagot egyesítette: Kutasi Daniel - 1-töl 31-ig



Kedves Barátaim!

A sorozat végéhez érve köszönet illeti Török Lászlót és nejét, akik ezt a muzeális összeállítást elkészítették. Kérek Mindenkit, aki teheti, adja tovább a lehetö leghosszabb címlistáján, hogy minél többen emlékezhessenek az eredeti hangfelvételek nyomán a Forradalom és Szabadságharc háborús körülményeire.

Ami akkor történt, és a magyarok ellen elkövettek, azok háborús bünök, amik soha el nem évülnek. A bünösök felkutatása és tetteik bizonyítása a mai napig csak részlegesen sikerült. Ezért 1956 mint egy történelmi zárvány van jelen a lelkekben, s mint ilyen gyengíti népünk összetartásának szerkezeti lehetöségeit.

Gondjaink és bajaink sorában, minden fényes tett ellenére az az idöszak olyan sötét foltként van jelen, amit csak annak teljes és hiteles feltárása adhat át a megemlékezésnek, hogy ne gyötörje az áldozatokat és hozzátartozóikat a tengernyi kínzó emlék. Háborús bünökre nem volt és nem lesz bocsánat. Mi a jelenben azonban megtehetjük, megragadva a múló pillanat nagyszerüségét, hogy önmagunkban megbékélünk a sorssal.

Ettöl még példát vehetünk mindazokról, akik örzik a valódi történelmünk egy-egy részletét. Hála és köszönet nekik áldozatos tevékenységükért!

Lengyel Károly

Ferencváros, 2009. november 3.
--------------------------------------------------------------------------------------