Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. június 1., péntek

14.947 - Ingyen felújítják a társasházakat: itthon is működik

Feladó: RP Híradó <rppozitivhir@gmail.com>
Dátum: 2012. május 31. 22:39
Tárgy: Vasvári Napok a XVIII. kerületben
Címzett: Kutasijozsef1956 <kutasijozsef1956@gmail.com>


Ingyen felújítják a társasházakat: itthon is működik

A társasházak épületenergetikai felújítása többnyire jókora terhet ró a lakóközösségekre. Éppen ezért - néhány üdítő kivételtől eltekintve - nem is nagyon újulnak meg a hazai többlakásos lakóépületek. Pedig elképesztő potenciál rejlik a korszerűsítésben.
bővebben>>>

Ne gyújts rá! - A nemdohányzók világnapja van

Ma van a Nemdohányzók Világnapja, amelyet 1987-ben hívott életre az Egészségügyi Világszervezet azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a cigarettázás ártalmaira és a dohányzásmentes életmód előnyeire. A nap másik célja, hogy ma még az se gyújtson rá, aki egyébként dohányzik!
bővebben>>>

Vasvári Napok a XVIII. kerületben

A kerületi önkormányzat és a Vasvári Pál Polgári Egyesület kétnapos hagyományőrző bor- és toborzófesztivált szervez június 2-án és 3-án Pestszentimrén a Sportkastély mellett.
bővebben>>>

Világsztárok és 200 magyar fellépő az idei VOLT Fesztiválon

Világsztárok, köztük a Faith No More és az Iggy & the Stooges, valamint több mint 200 magyar zenekar és dj lép színpadra a 20. soproni VOLT Fesztiválon június 27. és 30. között. Az idei rendezvényen lesz nulladik nap, képzőművészeti programok és borfesztivál is.
bővebben>>>

Világbajnok lett a magyar lovasíjász + képek

Kassai Lajos megnyerte a jordániai lovasíjász világbajnokságot! Az íjkészítő a magyar lovasíjászat sportág megteremtője, és ő dolgozta ki a verseny szabályrendszerét. Ráadásul négy Guinness Világrekordot is felállított.
bővebben>>>

Ingyenes programok és koncertek - Péntektől Belvárosi Fesztivál Budapesten

Hétvégén lesz a főváros legnagyobb ingyenes fesztiválja: a BelFeszt. Ha szereted a koncerteket, ha jól esik egy padon ülve nézelődni, ha bírod a nyüzsgést, vagy szeretnéd a gyereket kicsit lefárasztani, ne hagyd ki! Az összes program ingyenes.
bővebben>>>

A Vodafone nem hárítja át teljes egészében a telefonadót

A Vodafone arra kényszerül, hogy a telefonadó terheit megossza az ügyfeleivel, így július 1-jétől tarifamódosítást hajtanak végre. Az emelés előfizetéses ügyfeleknél havonta egy fix összegben jelentkezik, de egyetlen esetben sem haladja meg a fizetendő adó maximumát.
bővebben>>>

Az exobolygók kutatását is segíti a június 5-i Vénusz-átvonulás

Világszerte készülnek a kutatók a Vénusz közelgő vonulására, mely rendkívül ritka alkalmat nyújt annak megfigyelésére, ahogyan a bolygó a Földről nézve elhalad a Nap előtt.
bővebben>>>

Elektronikus segítség a helyesíráshoz és a nyelvtanhoz

Szakemberektől kaphatnak elektronikus úton helyesírási tanácsokat vagy nyelvtani felkészültségüket tesztelhetik közösségi oldalakon a bizonyosságra vágyók. Azok, akik sokallják az idegen szót anyanyelvünkben, magyarító ötleteiket tehetik nyilvánossá egy interaktív felületen, és szavazhatnak is az újításokra.
bővebben>>>

Öten vehették át a Corvin-lánc kitüntetést

A magyar kultúra és tudomány öt kiemelkedő képviselője, Bor Zsolt fizikus, akadémikus, Jelenits István piarista szerzetes, tanár, Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester, Marton Éva operaénekes és Vizi E. Szilveszter orvos, agykutató, akadémikus vehette át a Corvin-láncot.
bővebben>>>

Közlekedésfejlesztéssel javítható Budapest élhetősége

Budapest élhetőségét és gazdasági versenyképességét is nagyban befolyásolja, milyen közlekedéspolitikai döntések születnek - mondta Vitézy Dávid egy a témában rendezett szerdai konferencián.
bővebben>>>

Feltérképezték a paradicsom génállományát

Kutatók szerint a paradicsom génállományának feltérképezése öt éven belül ízesebb fajták kifejlesztéséhez vezethet.
bővebben>>>
RichPOI.com - a teljesen független, bulvártól mentes, hír és vásárlói portál
Igyekszünk elkerülni a reggeli borzongással történő napindítást, ezért a pozitív és optimista szellemiséget az egész portálra kiterjesztjük. Ezáltal más cikkeink sem a bajt, a válságot, bűnt, a pesszimizmust kívánják erősíteni szenzációhajhász módon, hanem inkább a megoldást, a kiutat, az optimista hozzáállást támogatjuk.
************