Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 20., kedd

17,582 - 2013. augusztus 20-i megemlékezések Felvidéken


Feladó: Felvidék.ma
Dátum: 2013. augusztus 20. 11:19
Tárgy: Augusztus 20-i megemlékezések Felvidéken
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


 2013. augusztus 20., kedd

 Kedves Kutasi József!

Tisztelettel hívjuk fel figyelmét portálunk következő cikkeire:


Berényi József: A status quo ma már nem elég!

A Magyar Közösség Pártja Jókán ünnepi megemlékezést tartott Szent István ünnepe alkalmából. Mága Zoltán hegedűművész és zenészbarátainak koncertje előtt Berényi József MKP-elnök mondott ünnepi beszédet a telt házas kultúrházban.Bővebben...
 

Kassai kitüntetések nemzeti ünnepünk alkalmából

Kassán, az augusztus 20-i megemlékezés ünnepi szónoka Kövér László volt. A nemzeti ünnepünk alkalmából kitüntetést kapott Havasi Péter, Duncsák Attila és Gábri Rudolf. (Frissítve)Bővebben...
 

Balogh Csaba: Van hova tartoznunk!

Kettős ünnepség volt augusztus 18-án Borsiban. Újraavatták II. Rákóczi Ferenc mellszobrát, s az államalapítást, az Új kenyéret ünnepelték. Ünnepi beszédet Balogh Csaba, Magyarország pozsonyi nagykövete mondott:
Bővebben...
 

Az államalapításra emlékeztek Királyhelmecen

Királyhelmecen folytatódott az Emlékezni, megmaradni programsorozat. Az ünnepi szónok Dr. Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke volt.
Bővebben...
 

Augusztus 20-i ünnepi megemlékezések Felvidéken

Számos felvidéki településen az augusztus 20-i megemlékezések sora már a hétvégén elkezdődött. Tudósítóink több helyszínen is jártak.Bővebben...
 

Árpád-házi Szent István király műve és tisztelete

Ki ne ismerné az „Ah, hol vagy, magyarok tündöklő csillaga" kesergő ének „Hol vagy István király? – Téged magyar kíván..." sorát, amelyben az elmúlt évszázadok során a „Boldogasszony anyánk" énekkel együtt a magyarság vigaszt keresett nehéz helyzetében. 2013. augusztus 15-én első szent királyunk halálának 975. évfordulójára, augusztus 20-án pedig szentté avatásának 930. évfordulójára emlékezünk.
Bővebben...
 www.felvidek.ma - Portálunkon naponta friss, felvidéki vonatkozású híreket olvashat. Cikkeink- hozzászólási lehetőséggel - a Facebook közösségi portálon is  elérhetők.

Ha a jövőben nem szeretne ilyen jellegű levelet kapni, kérjük, küldje vissza ezt a levelet a leiratkozas@felvidek.ma .elektronikus címre.