Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 29., csütörtök

17.653 - Szíria külügyminiszter ígéretet tett a szíriai hadsereg meg fogja védeni ellen támadás..............





AP
Egy pillantást vissza a konfliktus, hogy megelőzte az országot.

Richard Engel, vezető külföldi tudósítója, NBC News
Hírek Elemzés
Amerika várt "korlátozott" sztrájk Szíriában taszíthatja az országot még veszélyes és kiszámíthatatlan lefelé tartó spirál, vagy akár egy nemzetközi válság, de semmit sem lehet, lelkiismeretlen és következményeit a saját. 
Irán azt mondja, egy amerikai sztrájk Szíria katasztrófát okozhat a térségben.

Az ENSZ ismét a látogatások oldalak Damaszkusz külterülete, de azt kéri, hogy több időt, mielőtt intézkedéseket. Az Egyesült Államok és több más szövetséges úgy tűnik, hogy a közeljövőben a katonai előkészületek, okozó országok, mint Irak, hogy a félelem megtorló választ. NBC Richard Engel jelentések Antakya, Törökország.
Szíria külügyminiszter ígéretet tett a szíriai hadsereg meg fogja védeni ellen támadást módon, hogy "meglepetés" a világ.
Izrael azt mondta, hogy azáltal, hogy a rakéta védelmi, beleértve az Iron Dome-és Arrow rendszerek azok legmagasabb állami éber.
Hezbollah küzd kesztyűs kézzel a szíriai rezsimet. A csoport több tízezer rakéta túloldalán Izrael északi határán. Ez lehet tüzet őket, ha attól tart, hogy elveszíti az szövetségese.
Szíriában a lázadók remélem külföldi katonai beavatkozás lesz csak annyi, hogy a rendszer inog. Azt mondják, készen áll a saját támadó, hogy álljon a rendszer többi része felett az utat.
Tehát mi történik Szíriában, és szerte a Közel-Keleten az óra és a nap után egy katonai csapás? Sok függ attól, hogy milyen messze az Egyesült Államokban megy destabilizálni elnök Bashar al-Assad-rezsim.
A "nem csinál semmit" opció
Ekkor, nem csinált semmit nem hangzik valószínű.
Ha az Egyesült Államok nem válaszol, az államtitkár John Kerry azt hétfő, ahol a világ az emberiség és az erkölcs? 
Képzeld el, él a damaszkuszi külvárosokban most. Hogyan amerikaiak úgy érzik, ha éppen támadták meg gázzal töltött bombákat, hogy megfulladt százai, köztük sok gyerek, az ágyban, és erősebb nemzet a hatalom, hogy megbüntesse a felelősöket azt mondta: "Sajnálom, ez nem az én problémám, de úgy érzem, rossz neked? " 
Izrael miniszterelnök Benjamin Netanjahu azt mondta: "Mi emlékszünk a régi elvét bölcsek:" Ha nem vagyunk a magunk számára, aki számunkra? "  
A "nem sokat" opció
az Egyesült Államok indítson szimbolikus sztrájk, megsemmisítése néhány fegyver raktárak és a kifutópályák, de ez nem fogja jelentősen megváltoztatni a hatalmi egyensúlyt a szíriai háború.
Ez a sztrájk az Egyesült Államok és néhány partner nemzetek nagy valószínűséggel párosul éles figyelmeztetést az amerikai tisztviselők, valószínűleg Barack Obama elnök személyesen, mondván, hogy ha a vegyi fegyvereket valaha újra használható, nem lenne nagyobb büntetés legközelebb. De fenyegetések után egy gyenge intézkedéseket kell komolyan venni? 
Szíriai lázadók, és bárki más, aki ellenzi Assad elnök lenne csalódott és demoralizált. Azt mondanám, az Egyesült Államok attól tart, Szíria, és azt akarja, hogy Assad a hatalom. Azt mondanám, Assad vegyi fegyvereket, és csak kapott egy pofont a csuklóján. 
Ők a kérdést: "Mennyi szenvedést kell még elviselni, mielőtt valaki segít?" Ők érzik igazán a világtól elszigetelt. Radikális csoportok lenne erősebb eset, hogy a szíriaiak, hogy csak az al-Kaida és a szélsőséges iszlám védik őket. 
Assad elnök csak következtetni, hogy megúszta a tömegpusztító fegyverek.
A háború folytatódik. Több szírek fog halni. Al-Kaida is erősödik. És Bashar al-Assad marad hatalmon.
Az nem egy "kicsit" opció
Rebels bizonnyal ösztönözni erős amerikai katonai csapások, különösen akkor, ha folytatni a két-három napig. A sztrájkok segíthet a lázadók előre.
De ők is hozzon létre egy hamis optimizmus, a hit, hogy a rendszer összeomlik, ha valójában nem az. A lázadók is vetik magukat a harcba, abban a reményben, hogy ideje, hogy lehúznak Assad érkezett, csak felfedezni, hogy a rendszer sokkal erősebb, mint várható, és szenvednek hatalmas veszteségeket a napokban és hetekben támadás után. 
Eszembe jut irakiak 1991. Az Egyesült Államok támogatta az irakiak emelkedik után Szaddám Huszein hadserege kiűzték Kuvait. Washington feltételezett Szaddam volt gyenge elvesztése után az 1991-es Öböl-háború. Irakiak emelkedett, de Szaddam csapatai megölt több ezer - az irakiak mondjuk több tízezer - egy ellentámadást.
A nem "sok" opció
Ha az Egyesült Államokban - valószínűleg a többi ország, köztük Törökország, Franciaország és Nagy-Britannia - katonai célpontokat támad Szíriában jelentős módon, akkor lehet kopogtatni a legyengült szíriai rezsim ki a végét járja. A rendszer jelenleg nagymértékben függ Hezbollah és Irán, hogy a háború folyik. A legtöbb kormány támadást indítanak a távolból, a rakéták és helikopterek. A hadsereg ritkán küld a csapatok a face-to-face harcban. Utánpótlás a probléma. Tehát a kockázat disszidálás. 
Ha a szíriai rezsim kezd összeomlani, a harcok is kap nagyon intenzív. Assad, kétségbeesetten, jönne több kémiai fegyvereket. A rendszer is úgy dönt, hogy harcolni az utolsó lélegzetét. Tudtuk meg a szakasz csaták több szörnyű, mint bármely még nem látott a szíriai háború.
Szíria is betörni régiók egyes ellenőrzött Alawites hű katonai és az Assad család, mások által irányított kurdok, és még fut a szunnita lázadó csoportok, többek között az al-Kaida kapcsolt "iszlám állam", amely gyorsan felváltja a Nusra Front, mint a legerősebb radikális csoport Szíriában.
Lehetne etnikai és felekezeti harcok. Ebben az esetben a rendszer szakadna szét, mint heves harcok dúl. Az Egyesült Államok van remény, hogy a szövetséges Szíriában, a szabad szíriai hadsereg, akkor érvényesül a káosz közepette.
Nemzetközileg Irán nem valószínű, hogy kockáztatni a konfrontáció, hanem a Hezbollah, félve a veszteség a regionális szövetségese, dönthetnek úgy, hogy játszani az állami támogatás az arab világ Izrael támadó. Izrael válaszol. Libanon szenvedne jelentős veszteségeket. 
Ha Szíria teljes összeomlásakor, az Egyesült Államok és a világ meg kell vizsgálni, hogy ki és mit, kitölti a vákuumot.