Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 23., péntek

17.613 - Mácsai Rozáliától Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet A Magyar Állam a devizahitelezéssel törököt fogott


Feladó: Rozália Mácsai
Dátum: 2013. augusztus 23. 11:03
Tárgy: Mácsai Rozáliától Bankcsapda Érdekvédelmi Civil 
Címzett:
Kutasi József Antal


BANKAPCSAPDA ÉRDEKVÉDELMI CIVIL SZERVEZET
elnökségének - állsápontja -
 
"A Magyar Állam a devizahitelezéssel törököt fogott

A Magyar Állam és képviselőinek álláspontja kristálytiszta és világos, ahogy a Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet álláspontja is.
Ott tartunk, hogy Szász Károlynak most újabb figyelmeztető levelet kell írnia a CÖF feljelentése miatt, hiszen a bűncselekmény esetleges megállapításával - ahogy az "árfolyamrés" néven elhíresült Kúriai perrel k...apcsolatban kifejtette véleményét - megint államcsőd helyzet állhat elő.
Ahogy Szász Károly-t és az általa irányított intézményt elvakítja a pénzügyi rendszerért való aggodalom, láthatóan a Magyar Állami képviselőket és a többi parlamenti párt képviselőit is a pénzügyi stabilitás.

Kósa
Lajos (Kőszeg, hírtv) kijelentéseiből számomra az következik, hogy a pénzügyi szektor és annak szereplői ellen a devizahitelezés rendszere és módszere miatt számonkérés a büdös életben "nem" fog történni.
A "kötelező" mentőcsomag, kötelezően az érintettek felháborodásával kell járjon (!), hiszen a pénzügyi szektor és az állami felelősség megállapítása és vállalása nélkül ez a helyzet, ez az állapot megnyugtatóan és végérvényesen nem tud megoldódni.
Azt láthatjuk, hogy a devizahitelezést, csak mint politikai lejárató eszközt ismerte fel a jelenlegi Kormányzat, akinek innentől a probléma megoldása már nem célja.
Az érintettek fájdalmas és hosszú kivéreztetésének folyamata, az Államot hidegen hagyja.

Az óriási ügyfélcsoportot alkotó "sértett" devizahiteles lakosság hazai és uniós jogainak korlátozása mára már állam- és nemzetérdek !
A devizahitelezés igazságos és törvényes rendezésének akadálya, hogy a felelősség megállapítása a jelenlegi hatalmi és pénzügyi elit biztos bukásával járna, mely nyilvánvalóan nem érdekük.
A Magyar Állam és parlament által korábban elkészített, favorizált mentőcsomagok egyetlen esetben sem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket - kivéve talán a végtörlesztés - így most a kialakult állami hiteltelenség és ügyféli hitetlenség miatt, az "új" mentőcsomagot csak diktatórikus módszerekkel lehet kivitelezni.
Be kell látnia mindenkinek, hogy nincs olyan megoldás Ma napirenden az állam tarsolyában, melyet a civil érdekvédelemmel együtt megalkothatna vagy melyet társadalmi vitára merne bocsájtani...
... azaz van egy-két olyan civil csoport, mely kivételezett és akikkel az állami színjáték még valamilyen módon eladható, a témával és a problémával csak felületesen foglalkozó vagy ismerő lakosság számára.

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet álláspontja szerint, csak a felelősségre vonási eljárások után számíthat az érintett lakosság tisztességes és eredményes megoldásokra, mert száz és ezer milliárdoknak a bankok üzleti könyveiben való "leírására" csak alapos okkal kerülhet sor, nem mellékesen a Magyar Nemzeti Bank szerepe a devizahitelezésben "elkövetői" szerep, ezért a bankok bankjának a felelőssége vitathatatlanul valós rendszerváltási ok !

Rögzíteni kívánom, hogy Magyarországon ameddig a devizahitelezés felelőseivel szemben a felelősségre vonási és elszámoltatási eljárások nem indulnak meg, addig nem kell számítani megnyugtató és végleges megoldásokra.

Falus Zsolt Ferenc
Elnök
B.É.C.S."
 
Szeretettel:
 
Mácsai Rozália