Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. augusztus 26., hétfő

17.629 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium: Megjelent a Bakony és Balaton kártya


Feladó:
​​
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium

Dátum: 2013. augusztus 26. 12:44
Tárgy: A KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A KIM heti hírlevele 2013-08-26
Mécsesgyújtással emlékeztek a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, pénteken a budapesti Terror Háza Múzeumnál. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter a litván fővárosban, Vilniusban vett részt a megemlékezésen. A KIM heti hírlevelében olvashat továbbá a Veszprém környéki kerékpárút-hálózat bővítéséről, a Bakony és Balaton kártyáról, valamint a roma származású állampolgárok járási hivatalokban való alkalmazásáról.
Mécsesgyújtás a Terror Háza Múzeumnál

Mécsesgyújtással emlékeztek a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapján, pénteken a budapesti Terror Háza Múzeumnál.

Navracsics Tibor Vilniusban vesz részt a Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapján

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter részt vesz a litván fővárosban, Vilniusban rendezett Totalitárius Diktatúrák Áldozatainak Európai Emléknapján. A megemlékezésen jelen lesz Prof. Vytautas Landsbergis, az Európai Parlament tagja; Juozas Bernatonis, Litvánia igazságügyi minisztere; Janis Bordāns, Lettország igazságügyi minisztere; Hanno Pevkur, Észtország igazságügyi minisztere; valamint Linas Linkevičius, Litvánia külügyminisztere.

Kerékpárút 367 millió forintból Veszprém és Nemesvámos között

Fontos elemmel bővült a Veszprém környéki kerékpárút-hálózat, amely a remények szerint tovább épül a Káli-, illetve a Tapolcai-medence irányába - mondta Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a Nemesvámos-Veszprém közötti új, 367 millió forintba kerülő kerékpárút átadási ünnepségén szerdán.

​​
​​
Megjelent a Bakony és Balaton kártya

Megjelent a Bakony és Balaton kártya, amely a térségbe látogató turistáknak biztosít kedvezményeket számos helyi szolgáltatónál. A kártyát szerdán mutatta be Veszprémben a Bakony és Balaton Térségi TDM szervezet, az eseményen köszöntőt mondott Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter.

Roma referensek foglalkoztatása a járási hivatalokban

Az Országos Roma Önkormányzat, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok együttműködése eredményeképpen 100 fő roma származású állampolgár kezdhette meg referensi munkáját 2013. július 1-jével a járási (fővárosi kerületi) hivatalokban. Az államigazgatás legkisebb területi egységét jelentő járási hivatalokban a roma származású referensek foglalkoztatása hozzájárulhat ahhoz, hogy valamennyi roma állampolgár számára könnyebbé és egyszerűbbé váljon az államigazgatási ügyek intézése a jövőben.

Felülvizsgálták az adatok és információk szolgáltatásának szabályozását

A napokban zárul az Adatok, információk szolgáltatásával kapcsolatos jogszabályok felülvizsgálata című, ÁROP 1.2.17. számú projekt, melynek célja egy, a jogalkotók munkáját támogató javaslatok, döntést előkészítő szakmai iránymutatásokat tartalmazó szakmai anyag létrehozása volt. A projekt végrehajtása során legalább 30 magyar nyilvántartás felülvizsgálata történt meg. Az elkészült szakmai anyagra támaszkodva kezdheti meg a jogalkotás az egységes szabályok átültetését.